Осветиха строежа на жилищна сграда в кв. "Лозенец" в София

4811
Проектът "Фамилия саут парк" е с 30 апартамента, като част от тях са градински мезонети. Архитект на сградата е Добромир Добрев. 

 

Освещаването на строежа вчера на ул. "Орел" 9

 

Основната идея на проекта е да доближи жилищата до природата, като позволи на собствениците лесен достъп и гледка към вътрешна градина, а на тези на последните етажи - гледка към Витоша. Разгърнатата застроена площ ще е 2860 кв.м.  

 

 

 

 

 

 

 

"Фамилия саут парк" ще е съобразена с всички стандарти за енергийна ефективност и екологични материали за строителство. В нея ще бъдат използвани петкамерна дограма с коефициент на топлопроводимост 1,3, толоизолация EPS тип и системи на Баумит, LED осветителни тела в общите части, екстериорното градинско и фасадно осветление. Очакваният коефициент на енергопотребление е B. Озеленяването ще е съобразено със заобикалящата среда, а дървета ще осигурят сенчести кътове.

 

Инвеститор на проекта е "Нова Сити Груп" - българска компания с международно ноу-хау, представителства в няколко европейски държави и международен опит в развитието на проекти с жилищни недвижими имоти, офиси, търговски площи и специализирани заведения. "Нова Сити Груп" има построена жилищна сграда в кв. "Младост" и два обекта със социално-културни функции – детски комплекс и площадки.

 

Строителството на "Фамилия саут парк" е възложено на "Артекс инженеринг", изпълнявала и предишните два проекта на инвестиционната група. "Нова Сити Груп" планира изграждането на още една жилищна сграда в кв. "Кръстова вада", чието начало се очаква в началото на 2016 година.