СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
МЗ се отказа от реконструкцията на стария строеж за детска болница
 Facebook

МЗ се отказа от реконструкцията на стария строеж за детска болница26.07.2021 / 10:40 - CityBuild.bg

На 5 юли министерството е изискало от своето дружество да се прекратят всички дейности, свързани с изпълнението на договора за инженеринг.

 

С писмо до Националната гражданска инициатива „ЗА истинска детска болница" заместник-министърът на здравеопазването д-р Димитър Петров съобщава, че Министерството на здравеопазването е изискало от своето дружество „Здравна инвестиционна компания за детска болница" ЕАД (ЗИКДБ ЕАД) да се прекратят всички дейности, свързани с изпълнението на договора за инженеринг, както и всички произтичащи от него процедури по ЗОП, свързани с упражняването на независим строителен надзор и инвеститорски контрол. От МЗ са дали и указания на изпълнителния директор на ЗИКДБ ЕАД да започне процедура за прекратяване на договора на основание чл. 58, ал. 4 от договора, с едномесечно предизвестие до изпълнителя ДЗЗД „Детско здраве". Основание за това от ведомството намират в „изразената позиция на МРРБ, че е недопустимо изработването на Подробен устройствен план за уреждане на градоустройствения статут на незавършения строеж". Към изпълнителя ДЗЗД "Детско здраве" е изпратено едномесечно писмено предизвестие.

 

„Анализ на нуждите на детското здравеопазване, сериозно и детайлно техническо задание, международен конкурс за проект и изпълнител, публично участие в контрола на всички нива, цялостна концепция за реформа в детското здравеопазване - това са стъпките, за които настояваме от декември 2019 г. Днес за първи път изглежда, сякаш властта чу гражданите,  и тези стъпки могат да бъдат извървяни. Първа точка на националната гражданска инициатива „За истинска детска болница" е на път съвсем скоро да бъде изпълнена. Остават още 6 и ние няма да се откажем, докато не ги постигнем", казват от инициативата.

 

 
още от Новини

още от София

още от Избрано