Откриха обновеното общежитие на НСА „Васил Левски“ в столицата

193

Обновено е и игрище за плажен волейбол на открити спортни съоръжения в кампуса


Сградата не беше ремонтирана повече от 50 години. Ремонтните дейности включиха поставяне на нова дограма и топлоизолация, цялостна реновация на отоплителната инсталация, осветлението и асансьорите. Поставени са системи за пожароизвестяване и видеонаблюдение. Реновирани са стаите, санитарните помещения и баните.  

Проектът за обновяване на общежитие (блок № 15) на Национална спортна академия „Васил Левски“ на обща прогнозна стойност от 3 680 хил. лв. е реализиран с подкрепата  на финансов инструмент - Фонд за градско развитие София в рамките на  приоритетна ос 1 на ОПРР 2014-2020 „Устойчиво и интегрирано градско развитие“, дейност „Енергийна ефективност на студентски общежития“. Одобреното заемно финансиране от Фонда за устойчиви градове е в размер на 3 030 хил. лв., като след приключване на проекта в резултат на икономии бе намалено на  2 950 хил. лв.  

„С постигнатите 60% енергийни спестявания, с подобряването на условията на живот на студентите ни, настанени в общежитието, ние реализирахме основните цели на проекта, като в същото време се подобри и облика на градската среда в Студентски град“, заяви проф. Изов и допълни, че се надява във времената на криза да се изпълни в предварително обявения срок и ремонтът на блок 61 на НСА.

В кампуса на Академията гостите имаха възможността да се запознаят и със завършеното преди дни цялостно обновяване на игрището за плажен волейбол. То е част от комплекс „Открити спортни съоръжения" и се ползва за учебна, тренировъчна и състезателна дейност. Има три игрални полета – за провеждане на учебен процес, които при нужда могат да се трансформират в две тренировъчни полета, както и в едно игрално поле - за провеждане на официални състезания. Общата стойност на ремонта,  включително проектиране и строителен надзор възлиза на 229 000,00 лева – собствени средства за капиталови разходи на НСА „Васил Левски“.  

Изградена е нова армирана бетонова настилка по алеите покрай игрището с цел да бъде  улеснен достъпът на студенти, преподаватели и зрители, поставени са нови мобилни трибуни за зрители, за запазване на пясъка в игрището е изграден нов бетонов борд около него, поставена е нова предпазна ограда от стоманени стълбове и плетена метална мрежа с полиестерно покритие. За удължаване на времетраенето за активно ползване на игрището е монтирана нова осветителна инсталация - осем броя стълбове за осветление, разположени по контура на игрището, които са оборудвани с енергоспестяващи LED осветители. Инсталацията е проектирана така че всяко игрално поле да може да се осветява самостоятелно, което води до допълнителна икономия на електроенергия. Извършена е цялостна подмяна на старото пясъчно покритие на спортния терен с 500 тона нов кварцов пясък, марка F със среден размер на зърната 0,4 мм, от най-високо качество, отговарящ на изискванията за такъв тип спортни съоръжения.   

Снимки: НСА

ОЩЕ НОВИНИ

Откриха обновения Етнографски музей в Стария Несебър

Откриха обновения Етнографски музей в Стария Несебър

Сградата, един от символите на града, е пример за типичната черноморска къща от времето на Възраждането

Одобриха изграждане на нова сграда за детска градина в село Негован

Одобриха изграждане на нова сграда за детска градина в село Негован

Кметът на район Нови Искър Владислав Владимиров е избрал терен на ул. „Могилата“ 3

Предстои обновяването на неремонтирани с десетилетия сгради във Враца

Предстои обновяването на неремонтирани с десетилетия сгради във Враца

Община Враца има подписано споразумение за финансирането на 4 проекта на обща стойност от над 8 000 000 лв. за внедряване на мерки за енергийна ефективност

Подадено е инвестиционно предложение за изграждане на ритейл парк в Габрово

Подадено е инвестиционно предложение за изграждане на ритейл парк в Габрово

Той ще включва шест търговски обекта и полуподземен паркинг

Античният град Диоклецианополис в Хисаря посреща първите си гости

Античният град Диоклецианополис в Хисаря посреща първите си гости

Ръководител на проекта е арх. Пламен Михалски, археолог е Митко Маджаров, а проектант - Маринела Георгиева – Трифонова

Бургас може да има най-модерния студентски кампус в България

Бургас може да има най-модерния студентски кампус в България

От Общината призовават да подкрепите проекта, като попълните анкета