Първата мострена къща в River Park отвори врати

121

Интериорният дизайнер Хадар Шамай, Director of Establishment and Construction в комплекса, има водеща роля в нейната подготовка


Редовата мострена къща в River Park е с площ от 190 кв. м и се намира на Алея 2 в комплекса. Разполага с просторен приземен етаж с дневна, кухня, тоалетна за гости, техническо помещение и антре и първи етаж с родителска спалня с дрешник и баня, две спални, баня и мокро помещение. Къщата разполага с паркинг за два автомобила и индивидуален двор с площ от 75 кв. м.  

Хадар Шамай, Director of Establishment and Construction в River Park и с дългогодишен опит като интериорен дизайнер, поема водещата роля в подготовката на къщата. Нейният професионален опит в архитектурата и интериорния дизайн й помога да създаде уютен и функционален дом, където всичко има свое място.

Концепцията за дизайна идва от факта, че по-голямата част от клиентите, закупили къщи в River Park, са млади семейства с едно или две деца. Интериорът на Мострената къща е решен изцяло в скандинавски стил, който доминира интериорните тенденции през последните години. Той съчетава простота и изтънченост, а функционалността и как ще се чувстват обитателите на този дом са водещи мотиви. „Според мен, когато се прибереш, искаш да забавиш темпото, да се отпуснеш, да дишаш и да се насладиш на момента. Ето защо няма да намерите никакъв "шумен" дизайн в къщата, твърде интензивни цветове или струпани предмети, а тих и изчистен дизайн, който в същото време е топъл, уютен и привлекателен“, казва Хадар Шамай.  

Избрани са светли и приятни нюанси с добавен контрастен цвят, елементи от природата (дърво, слама, памук) и деликатни графики, които надграждат външния вид и го правят по-съвременен. Основата като подови настилки и плочки е едноцветна. Цветните акценти са в онези елементи, които лесно се заменят или често искаме да подменим – например картини, възглавници и аксесоари. Подовата настилка е комбинация от светлосиви плочки, които имитират гладкия бетон, и ламиниран паркет в светъл естествен дъбов нюанс.       

Във всекидневната основната стена е покрита с гладка като бетон декоративна мазилка. Поставен е окачен телевизор и е проектирана огромна "плаваща" библиотека от тънко желязо, боядисано в бяло. Цветовете на диваните и килима са в светли неутрални цветове (бежови нюанси), които изглеждат по-топли в комбинация с масичките за кафе в дърво, желязо и слама, както и с възглавниците в същите цветове.     

Трапезарната маса и двата различни вида столове са изработени от масивно дърво, боядисано в черно.

Камината също е изработена от черно желязо, а до нея има няколко килимчета и възглавници, приканващи да се настаните близо до огъня.  

Кухнята е проектирана в комбинация от два нюанса – естествен дъбов цвят и светло кадетско синьо, което придава свежо усещане.

На етажа на спалните детските стаи са проектирани в меки пастелни цветове, а големи гардероби от стена до стена позволят максимално пространство за съхранение.     

Родителската спалня също е в изчистен и топъл дизайн. Стената зад леглото е боядисана в нюанс „артишок“ (зеленикавосив), а останалата част от мебелите е в нюанси на бяло, бежово и светло дърво.

Редовата къща позволява на търсещите нов дом да се запознаят още по-добре с предимствата на живота в River Park и да усетят атмосферата, с която жилищният комплекс цели да се отличи. А тя е повече открити пространства, наподобяващи естествена природна среда. Вижте повече тук.

Ема Димитрова

ОЩЕ НОВИНИ

Детска градина с атмосферата на планината Витоша с щипка от отварата на Алиса

Детска градина с атмосферата на планината Витоша с щипка от отварата на Алиса

В интериора е заложено на естествени материали, които създават уют и топлина

Коренна промяна – хотел „Елица“ в природен парк Витоша вече е 5-звезден Luxury Chalet Elitsa Wellness & Spa

Коренна промяна – хотел „Елица“ в природен парк Витоша вече е 5-звезден Luxury Chalet Elitsa Wellness & Spa

Съществуващата база е напълно преобразена, изградени са и няколко допълнителни структури

SIMPLE.ARCHITECTURE: Експресивна и семпла архитектура с проста геометрия

SIMPLE.ARCHITECTURE: Експресивна и семпла архитектура с проста геометрия

Опитваме се със стандартни форми да правим нестандартни пространства, които да стоят добре във времето, материалите да „подхранват“ идеята, а изпълнението да бъде достойно за материала, казва арх. Александър Йончев

Минималистична архитектура и интериор в лятна къща в Созопол

Минималистична архитектура и интериор в лятна къща в Созопол

Къщата в нюанси на бялото с гледка към морето създава светла и въздушна атмосфера и носи усещане за арт галерия

DIBLA DESIGN AWARDS 2022 е отворен за регистрация

DIBLA DESIGN AWARDS 2022 е отворен за регистрация

Голямата сцена очаква новите обществени и жилищни интериорни обекти

Студио ШкафА представя проект МАНХАТЪН

Студио ШкафА представя проект МАНХАТЪН

Пространството е функционално, с мъжко излъчване и интересна jungle баня