Първата мострена къща в River Park отвори врати

122

Интериорният дизайнер Хадар Шамай, Director of Establishment and Construction в комплекса, има водеща роля в нейната подготовка


Редовата мострена къща в River Park е с площ от 190 кв. м и се намира на Алея 2 в комплекса. Разполага с просторен приземен етаж с дневна, кухня, тоалетна за гости, техническо помещение и антре и първи етаж с родителска спалня с дрешник и баня, две спални, баня и мокро помещение. Къщата разполага с паркинг за два автомобила и индивидуален двор с площ от 75 кв. м.  

Хадар Шамай, Director of Establishment and Construction в River Park и с дългогодишен опит като интериорен дизайнер, поема водещата роля в подготовката на къщата. Нейният професионален опит в архитектурата и интериорния дизайн й помога да създаде уютен и функционален дом, където всичко има свое място.

Концепцията за дизайна идва от факта, че по-голямата част от клиентите, закупили къщи в River Park, са млади семейства с едно или две деца. Интериорът на Мострената къща е решен изцяло в скандинавски стил, който доминира интериорните тенденции през последните години. Той съчетава простота и изтънченост, а функционалността и как ще се чувстват обитателите на този дом са водещи мотиви. „Според мен, когато се прибереш, искаш да забавиш темпото, да се отпуснеш, да дишаш и да се насладиш на момента. Ето защо няма да намерите никакъв "шумен" дизайн в къщата, твърде интензивни цветове или струпани предмети, а тих и изчистен дизайн, който в същото време е топъл, уютен и привлекателен“, казва Хадар Шамай.  

Избрани са светли и приятни нюанси с добавен контрастен цвят, елементи от природата (дърво, слама, памук) и деликатни графики, които надграждат външния вид и го правят по-съвременен. Основата като подови настилки и плочки е едноцветна. Цветните акценти са в онези елементи, които лесно се заменят или често искаме да подменим – например картини, възглавници и аксесоари. Подовата настилка е комбинация от светлосиви плочки, които имитират гладкия бетон, и ламиниран паркет в светъл естествен дъбов нюанс.       

Във всекидневната основната стена е покрита с гладка като бетон декоративна мазилка. Поставен е окачен телевизор и е проектирана огромна "плаваща" библиотека от тънко желязо, боядисано в бяло. Цветовете на диваните и килима са в светли неутрални цветове (бежови нюанси), които изглеждат по-топли в комбинация с масичките за кафе в дърво, желязо и слама, както и с възглавниците в същите цветове.     

Трапезарната маса и двата различни вида столове са изработени от масивно дърво, боядисано в черно.

Камината също е изработена от черно желязо, а до нея има няколко килимчета и възглавници, приканващи да се настаните близо до огъня.  

Кухнята е проектирана в комбинация от два нюанса – естествен дъбов цвят и светло кадетско синьо, което придава свежо усещане.

На етажа на спалните детските стаи са проектирани в меки пастелни цветове, а големи гардероби от стена до стена позволят максимално пространство за съхранение.     

Родителската спалня също е в изчистен и топъл дизайн. Стената зад леглото е боядисана в нюанс „артишок“ (зеленикавосив), а останалата част от мебелите е в нюанси на бяло, бежово и светло дърво.

Редовата къща позволява на търсещите нов дом да се запознаят още по-добре с предимствата на живота в River Park и да усетят атмосферата, с която жилищният комплекс цели да се отличи. А тя е повече открити пространства, наподобяващи естествена природна среда. Вижте повече тук.

Ема Димитрова

ОЩЕ НОВИНИ

Какво може да видите на изложението ЕКСПОМЕБЕЛ

Какво може да видите на изложението ЕКСПОМЕБЕЛ

Още малко остава до старта на 29 март в Интер Експо Център в столицата

Две полезни идеи за стълбищата

Две полезни идеи за стълбищата

Това са места за сядане на парапета и парапети с прави ъгли за лесно хващане, ориентация и подпиране на товари

От фабрика "Орел" до бутиков хотел – модерно съживяване в историческа среда

От фабрика "Орел" до бутиков хотел – модерно съживяване в историческа среда

Добрите методи на възстановяване и косервационно-реставрационни дейности са комбинирани със сполучлива практичност, дизайн с високи изисквания за лукс и комфорт, запазване на артефакти и почит към изкуството

Станете част от церемонията по награждаването в DIBLA DESIGN AWARDS 2022

Станете част от церемонията по награждаването в DIBLA DESIGN AWARDS 2022

Кои са победителите в Годишните награди за интериорен дизайн ще разберете на 29 март в Inter Expo Center

Споделените офис пространства стават все по-популярни сред наемателите в София

Споделените офис пространства стават все по-популярни сред наемателите в София

Те влизат в полезрението не само на прохождащите компании и хората със свободни професии, но и на корпоративни клиенти

Изложба на устойчив италиански дизайн ще може да видите в Националната галерия "Квадрат 500" в столицата

Изложба на устойчив италиански дизайн ще може да видите в Националната галерия "Квадрат 500" в столицата

Изложбата ще бъде предшествана от лекция в галерия „Академия“ на Националната художествена академия