СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Пейки с ергономичен дизайн монтират в Градския парк на Ямбол
 Facebook

Пейки с ергономичен дизайн монтират в Градския парк на Ямбол02.06.2021 / 14:28 - CityBuild.bg

За първи път в града има и висящи кашпи в центъра.

 

Пейка с уникален дизайн е монтирана в Градския парк на Ямбол, в близост до големия розариум. Произведена е в Нидерландия и е дарена на Община Ямбол. Изработена е от изключително издържлива тикова дървесина. Този вид дърво е известно със своите качества и устойчивост на атмосферни влияния, което го прави по-подходящ избор за изработка на градински мебели от всеки друг вид дърво.

 

 

Предстои по модел на тази пейка да бъдат изработени още пет от този вид, които ще бъдат разположени в Градския парк или на други подходящи места в града.

 

 

Предстои и стартирането на инициатива за смяна на старите скамейки в Градския парк. Планирано е поетапно те да бъдат заменени с нови. Старите пейки няма да бъдат изхвърлени, а ще се монтират в различни квартали на Ямбол.

 

 

38 цветни кашпи, поставени на осветителните стълбове, вече украсяват центъра на Ямбол. Хилядите цветя в тях са от видовете пеларгониум /гераниум/, калибрахое с вербена и остеоспермум. Конструкцията и кашпите са направени от дълготрайни и устойчиви на времето материали, а самите цветя в тях са лесни за отглеждане, имат дълъг период на цъфтеж и ще украсяват пространството от Община Ямбол до Културно-информационен център „Безистен" през лятото. Част от кашпите са поставени и на перголата срещу Централна поща.

 

 

За съхранението на цветните видове е изградено и специално капково напояване като в други градове, в които има вече цветя от този вид. Продължава и засаждането на летни цветя в ярки цветове в различните части на града.

 

 

 
още от Новини

още от Любопитно