Porotherm High е строителна система на нова висота

150

Иновативните керамични блокове от „Винербергер“ гарантират по-висока ефективност с по-малко редове и дават възможност за 20% по-бързо зидане


„Винербергер“ създаде Porotherm 12 High и Porotherm 25 Light High - керамични блокове, които оптимизират процесите в традиционната зидария, без да се прави компромис с качеството на изпълнение. Уникални на пазара със своите 32 cм височина керамичните блокове от серията Porotherm High притежават всички предимства на продуктите Porotherm, но със своите допълнителни 8 cм те гарантират множество предимства. 

Предимства на Porotherm High

При изграждане на 1 квадратен метър зид строителният процес се ускорява с до 20% благодарение на намаляването броя на редовете от тухли в етажната височина. Така по-малко са и операциите, които зидарят изпълнява, а именно позициониране, нивелиране и полагане на разтвор, което води до намаляване на разходите за труд за единица площ и увеличаване на ефективността на работа. Скъсените срокове за тези строителни дейности спомагат и за по-голямата гъвкавост при планирането, което е особено важно за студените периоди на годината.

Какво означава това за строителните компании?

Намалявайки времето за изграждане на 1 квадратен метър зид, фирмите повишават производителността и печалбата си предвид увеличения оборот. Не е необходимо да наемат допълнително работна ръка и могат да увеличат дневното заплащане. Освен това строителните фирми могат да предложат по-конкурентни условия на своите клиенти.

По-малкото е повече: по-малко разтвор - повече квадратура

Предимствата на Porotherm High не свършват с по-високата скорост на работа. За изпълнението на една квадратура ще се нуждаете от значително по-малко зидарски разтвор поради намаленият брой фуги във височина. Към тези икономии се добавят и по-малкото количество обектова фира, както и намаляването на транспортни разходи за доставката на разтвор до обекта. В резултат получавате зидария с по-малко фуги и по-чист обект на по-ниска цена.

Комбинирате формати и спестявате

Независимо от усилията на проектанти и изпълнители рядко се случва междуетажната зидария да се изпълни от цели блокове и в общия случай се налага използването на допълнителен ред с рязане на блоковете. Благодарение на комбинацията от Porotherm със стандартна височина и Porotherm High се избягва необходимостта от рязане. Спестявате труд, а обектът е със значително намалени нива на шума.

Добавяте още икономии

Стените, изградени от Porotherm High, са по-леки на линеен метър поради намаленото количество разтвор и оптимизираната решетка на тухлите. Това води до понижаване на изчислителните усилия от земетръс и съответно намаляване на количеството на необходимата армировка. Ефективността и икономиите, които се постигат с Porotherm High при същата цена на тухлите на кубичен метър, увеличава  възвръщаемостта на инвестициите. Това се постига без компромис в качеството.

Устойчивост и природосъобразност

С новата серия Porotherm High „Винербергер“ продължава своята цел да предоставя оптимални решения, съобразени с нашия строителен пазар и постигане на по-високи екологични стандарти. При производството компанията успя да намали емисиите на въглеродния диоксид, за да предложи не само строителен материал с дълъг живот, но и да подпомогне процеса за осигуряване на добър живот за бъдещите поколения.

Вижте още тук.

ОЩЕ НОВИНИ

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да започне преди края на лятото

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да започне преди края на лятото

В момента се извършва анализ на състоянието на обходните участъци и се набелязват мерки, които да бъдат изпълнени преди започването на основния ремонт

Доброто управление на строителните отпадъци изисква решения на различни нива

Доброто управление на строителните отпадъци изисква решения на различни нива

В рамките на проект предстои да бъде пуснато в експлоатация мобилно съоръжение за производство на висок клас рециклирани строителни продукти и материали, стана ясно на обучение, което събра представители на над 50 общини в България

Новият затвор без решетки в дупнишкото село Самораново ще отвори в началото на септември

Новият затвор без решетки в дупнишкото село Самораново ще отвори в началото на септември

Напредъкът по изграждането на комплекса беше представен вчера, 16 месеца след първата копка на строежа

Стартира изпълнението на втори проект за реновиране на стадиона в Исперих

Стартира изпълнението на втори проект за реновиране на стадиона в Исперих

Строително-ремонтните дейности се осъществяват със средства от Програма за развитие на селските райони

Три компании инвестират над 100 милиона лева в Бургас

Три компании инвестират над 100 милиона лева в Бургас

Ще бъдът изградени бази за производство на съдове под налягане, обработка на метали и изработка на термопомпи