Портфолиото на ТЕХНОПАНЕЛ с изпълнени проекти е все по-богато с индустриални обекти

147

Сред атрактивните решения е използването на комбинация от сандвич панели с различни сърцевини и цветове, които задоволяват множество технически изисквания като термо-, звукоизолация и огнеустойчивост


Нарастващият интерес на инвеститорите към изпълнението на проекти в сферата на промишленото и логистично строителство води след себе си развитието на редица други аспекти като изпълнение на жилищни сгради и офиси например. Всеки проект има индивидуални особености и изисква дълбоко познаване не само на процеса по строителство, но и на вложените материали. Особено внимание се отделя на специфичните изисквания на обекта за топлоизолация, пожароустойчивост и екологичност - както в процеса на строене, така и в периода на експлоатация.

Разбираме клиентите си и техните очаквания, както и спецификите на всеки един проект. Ключово предимство за инвеститорите е, когато използваните материали осигуряват комплексен отговор на всички тези изисквания, а и опитът показва, че този подход дава най-добри резултати“, споделят от „Технопанел“ ЕАД. Именно затова екипът на компанията работи по непрекъснатото усъвършенстване на своята продуктова гама.

Специално внимание в строителството на индустриални обекти се отделя на различните съоръжения, техника, апарати и спомагателни помещения, всяко от които има своите специфични условия за температурен комфорт. Някои от последните реализирани проекти с продукти на „Технопанел“ в югозападната част на страната включват не само складова, но и административна част. Сред атрактивните решения е използването на комбинация от сандвич панели с различни сърцевини и цветове, за да се създаде максимално атрактивно решение за облика на сградата. Така се осигурява и оптимално регулиране на температурата, както и възможност за изграждане на хладилни камери и висок клас реакция на огън.

Сред най-атрактивните проекти, изпълнени е с продуктите на „Технопанел“, са модерна логистична база в антрацитно сиви панели от сериите TFACE S и TTOP 5 със сърцевини от минерална вата и полиизоцианурат. За да се отговори оптимално на изискванията за топлинен комфорт в помещенията, са използвани панели с няколко дебелини – 40, 80 и 100 мм, а впечатляващият архитектурен облик на сградите е постигнат чрез комбинация от тъмни и контрастиращи светли панели в цвят по RAL 9002. Покривите на сградите са решени отново със светли панели в цвят по RAL 9002, който спомага за отразяването на слънчевите лъчи и така запазва атмосферата по-студена, запазва помещенията по-хладни и намалява консумацията на електроенергия.

Продуктовата гама на „Технопанел“ предлага сандвич панели с три вида изолационни сърцевини, всяка от които с изключителни качества. Силно предпочитани са и покривните и стенни панели със сърцевина минерална вата (MW), като те са негорими, класифицирани са във висока категория на пожароустойчивост – REI/EI 120, и са с добри звукоизолационни качества. Стенните и фасадни ограждащи системи от сандвич панели със сърцевини от полиуретан (PUR) и полиизоцианурат (PIR) осигуряват оптимален топлинен комфорт в помещенията, а панелите с дебелина над 100мм са подходящи за хладилни камери. Покривните панели с полиуретановата сърцевина са идеалното решение за покриви (≥7%), предлагащо висока топлинна изолация и защита от влага.

Висококачествените строителни продукти на „Технопанел“ са с СЕ маркировка и в зависимост от изолационния материал и дебелината му задоволяват множество технически изисквания като термо-, звукоизолация и огнеустойчивост.

„Технопанел“ има над 15-годишен опит в производството на сандвич панели, подходящи за промишлени, спортни и други обекти. Може да се запознаете с някои от най-новите и интересни проекти на индустриални сгради и да разгледате пълното портфолио на на сайта на компанията www.technopanel.com.

ОЩЕ НОВИНИ

Новата система за плъзгащи се врати и прозорци VEKAMOVE 76 разширява портфолиото на VEKA

Новата система за плъзгащи се врати и прозорци VEKAMOVE 76 разширява портфолиото на VEKA

Профилната система, която осигурява лекота на използване, въздухопропускливост, водонепроницаемост, топло-, звукоизолация и защита от взлом, е идеална за концепции за спестяване на пространство

Два български обекта са номинирани в международния конкурс Baumit Life Challenge

Два български обекта са номинирани в международния конкурс Baumit Life Challenge

Това са Къща „Плочата“ в Плевен и сградата на Българска академия на науките на пл. „Народно събрание“ в София

Траур за старши партньор Томас Й. Хьорман

Траур за старши партньор Томас Й. Хьорман

Той беше трето поколение управител на семейната компания Hörmann, която под негово ръководство се разви до производител на врати от световен мащаб, при което запази здравите корени в Щайнхаген, Източна Вестфалия

Hörmann предлага врати на атрактивни промоционални цени в рамките на годишната Европейска акция 2024

Hörmann предлага врати на атрактивни промоционални цени в рамките на годишната Европейска акция 2024

Продуктите в акцията са 100% въглеродно неутрални и впечатляват с висок стандарт за безопасност

GROHE SPA на Седмицата на дизайна в Милано

GROHE SPA на Седмицата на дизайна в Милано

Влезте в света на новия лукс и иновациите с разказ за представянето на под-марката на събитието миналата година и очакването от предстоящото издание

По пътя към успешна кариера със съдействието на АЛУКЬОНИГЩАЛ

По пътя към успешна кариера със съдействието на АЛУКЬОНИГЩАЛ

Компанията инвестира своите опит и знания в развитието на младите бъдещи архитекти