Предстои седмицата на ключовите събития за строителството и енергийната ефективност

262

От 29 март до 1 април изложението Архитектурно-строителна седмица разгръща мащабна съпътстваща програма в Интер Експо Център


За строителния сектор предстоящата седмица ще е динамична, защото стартират поредица важни събития за енергийната ефективност, зелените иновации, рециклирането на строителни отпадъци, сеизмичните процеси и много други. Общото между всички е, че формират съпътстваща програма на изложението Архитектурно-строителна седмица и формата за енергийната ефективност Green Energy.

В първия ден, 29 март, конференцията „Енергийна ефективност и употребата на възобновяеми източници в строителния процес. Възможности за финансиране“ събира водещи имена в зала „Витоша“. Форумът е организиран от Камарата на строителите в България (КСБ). Българска асоциация за изолации в строителството (БАИС) ще ви запознае със звукоизолацията и акустиката. Врати отваря и ежедневната Образователно-книжна борса.

На 30 март ще се проведе събитието „Енергийно ефективни и зелени иновации“. Участниците от водещи компании ще представят настоящето и бъдещето в сградната автоматизация, енергоефективността, ОВК технологиите и зелените решения. В следобедните часове вниманието ангажира Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране (КИИП) на конференция, посветена на земетресенията.

На 31 март в Интер Експо Център се събират участници от България и чужбина на конференцията „Строителните отпадъци като ресурс“. Първият панел е посветен на правната рамка и критичен анализ на нормативната уредба. След това научния си опит ще споделят експертите от УАСГ. Специално място отделят на проекта „Clean and Circle” за развитието на иновации в кръговата икономика. Решенията и добрите чуждестранни практики са в основата на Панел 3. Акцент ще бъде и MOBICCON-PRO – международния проект, разработван от консорциум с 10 европейски организации, начело с "Главболгарстрой Холдинг". Специален учебен курс за проектанти и строителни специалисти организира БАИС, продължават и фирмените презентации.

В последния изложбен ден, 1 април, на дневен ред е дискусията "Енергийно ефективно обновяване на многофамилни жилищни сгради. Задачите на етажната собственост - мисия (не)възможна", организирана от Renovate Bulgaria ("Да обновим България").

Вратите са отворени и за АТЕСТ Експо. Ще видите внушителни машини, представени от водещи компании, на площ, надхвърляща 6000 кв.м. Мащабното изложение ще събере за втора поредна година в Интер Експо Център най-модерните и функционални предложения в сегмента на едрата строителна, товарачна, кариерна, подемна и транспортна техника и механизация.

Важна съставка в изложбения микс е ЕКСПОМЕБЕЛ. Изложението приема две ключови събития. По време на церемонията DIBLA DESIGN AWARDS 2022 ще бъде излъчен Дизайнер на годината, а Conceptual Talks събира дизайнери, инженери, архитекти и строители, които ще дебатират актуални теми.

Образователна борса събира гимназии, университети и бизнеса на изложение ЕКСПОМЕБЕЛ 2023

В рамките на АСС ще се проведат и поредица от фирмени презентации. Вижте подробна съпътстваща програма тук.

Купете своя билет от платформата www.buildingweek.bg или на касите на Интер Експо Център.

ОЩЕ НОВИНИ

Откриха обновения Етнографски музей в Стария Несебър

Откриха обновения Етнографски музей в Стария Несебър

Сградата, един от символите на града, е пример за типичната черноморска къща от времето на Възраждането

Одобриха изграждане на нова сграда за детска градина в село Негован

Одобриха изграждане на нова сграда за детска градина в село Негован

Кметът на район Нови Искър Владислав Владимиров е избрал терен на ул. „Могилата“ 3

Предстои обновяването на неремонтирани с десетилетия сгради във Враца

Предстои обновяването на неремонтирани с десетилетия сгради във Враца

Община Враца има подписано споразумение за финансирането на 4 проекта на обща стойност от над 8 000 000 лв. за внедряване на мерки за енергийна ефективност

Подадено е инвестиционно предложение за изграждане на ритейл парк в Габрово

Подадено е инвестиционно предложение за изграждане на ритейл парк в Габрово

Той ще включва шест търговски обекта и полуподземен паркинг

Античният град Диоклецианополис в Хисаря посреща първите си гости

Античният град Диоклецианополис в Хисаря посреща първите си гости

Ръководител на проекта е арх. Пламен Михалски, археолог е Митко Маджаров, а проектант - Маринела Георгиева – Трифонова

Двама заместник-министри откриха ТЕХНОМЕБЕЛ 2024

Двама заместник-министри откриха ТЕХНОМЕБЕЛ 2024

От 23 до 26 април бизнес изложението на мебелната и дървообработващата промишленост изпълва залите на Интер Експо Център в София