Предвиждаме повече средства за зелени площи в София

1340
За изграждане на нови зелени площи  за следващата година са предвидени 7 млн. и 300 хиляди лева, каза кметът Йорданка Фандъкова.

Целта ни е изграждане на повече паркове, като един от тях е парк „Възраждане", каза столичният кмет. За него има разработен проект, текат процедури и съдебни дела, но финансирането е заложено. Има готови и други проекти, като този за реконструкция на площада при „Патриарх Евтимий", каза Фандъкова по bTV.

 

Тя спомена и проекта за пешеходна зона на бул. „Цар Освободител" в участъка от Орлов мост до СУ „Св.Климент Охридски", който вчера беше изложен в Туристическия информационен център в подлеза при университета. Проектът в идейна фаза на арх. Станислав Константинов е разработен в два варианта. Предвижда се цялостно благоустрояване на пространството и превръщането му в пешеходна зона, богато озеленяване и ново осветление. Ще бъдат оформени места за почивка с пейки. Специално място е отделено на паметник на писателя Радой Ралин. Архитектурните разработки са изложени в Туристически информационен център, за да могат желаещите да се запознаят с проекта.   

                

На снимката: Проектът на арх. Станислав Константинов в Туристическия информационен център в подлеза на „Св.Климент Охридски"