Приключи ремонтът на три важни булеварда в Пловдив

110

Това са „Христо Ботев“, „Коматевско шосе“ и „Копривщица“


Проектът за подмяна на магистрални, захранващи и главни водопроводи заедно с полагането на нова асфалтова настилка е на стойност 7 милиона и 450 хиляди лева.  Общата площ на новоположената асфалтова настилка е близо 50 хиляди квадратни метра, а новите водопроводи са чугунени с диаметър Ф 600.  Все още има довършителни дейности в последния етап от ремонта на източното платно на бул. „Копривщица“. Очаква се те да приключат до 24 ноември.  

Строителната програма на Община Пловдив продължава с бул. „Кукленско шосе“, което вече се фрезова. „Надявам се до края на годината пътните участъци, които сме планирали, да бъдат ремонтирани. Започваме от зоната до Митницата и догодина ще го довършим“, уточни заместник-кметът Пламен Райчев.

Продължават стоителните дейности по Водния цикъл и по-конкретно - петият етап от реализацията на проекта, като до момента са обновени около 40 улици.  Ремонтът на ул. „Даме Груев“ се забавя заради съгласувателните процедури, но предстои до дни издаване на разрешение на строеж и стартиране на реалния ремонт. Той ще започне в участъка от бул. „Македония“ до „Охрид“, където има процедура по отчуждаване на 4 имота и събаряне на  къща, която пречи.  Според предварителните разчети улицата трябва да бъде готова догодина септември-октомври, след което като бъде реализиран и пробивът под Централна гара, ще продължи реконструкцията на ул. „Кукуш“.

Константин Павлов - кмет на район Лозенец 22 октомври в 18:49 ч.  · Обновена детска площадка на ул. „Капитан Тодор Ночев“! С  безвъзмездна помощ беше обновена градинката на ъгъла на улиците „Капитан Тодор Ночев“ и „Люботрън“. Подменени бяха алейните и  ударопоглъщащите настилки. Повредените люлки и други съоръжения бяха ремонтирани.  Подменени бяха счупените клатушки и счупените седалки на люлките. Обзаведохме градинката с чисто нови пейки и кошчета за смет.  Много бих искал по-често да споделям подобни новини, но реалността е, че дълги години отреденият за тези цели бюджет представлява капка вода върху горещ камък спрямо реалните нужди за поддръжка и обновяване на 65-те детски площадки на територията на район Лозенец.  Анализът на колегите – ландшафтни архитекти в администрацията на района, показа че необходимата сума за наваксване на всички отлагани с годините ремонти по детски площадки надвишава един милион лева.  Нека този ремонт бъде едно добро начало на по-сериозните благоустройствени дейности в тази част на район „Лозенец“. За догодина сме предвидили ремонт на тротоарите по „Капитан Тодор Ночев“ между улиците „Люботрън“ и „Вискяр планина“. Ако делегираният бюджет на района се запази в сегашните си размери, то няма пречки този проект да се осъществи.

ОЩЕ НОВИНИ

Започва ремонтът на близо 28 км от пътя Асеновград - Дълбок Извор

Започва ремонтът на близо 28 км от пътя Асеновград - Дълбок Извор

Отсечката преминава през селата Козаново, Патриарх Евтимово и Дълбок извор

Представиха проект за Стандарт за настилки в пешеходните пространства в София

Представиха проект за Стандарт за настилки в пешеходните пространства в София

Проектът е към Наредбата за градската среда, която беше приета през 2020 година от Столичния общински съвет

Започна ремонт на изхода на Гълъбово в посока Симеоновград

Започна ремонт на изхода на Гълъбово в посока Симеоновград

Настилката е в недобро състояние и се нуждае от обновяване

Гроздан Караджов: Общински проекти за 4,3 млрд. лв. са застрашени без индексация

Гроздан Караджов: Общински проекти за 4,3 млрд. лв. са застрашени без индексация

На заседанието на парламентарната Комисия по регионална политика депутатите приеха промените в Закона за обществените поръчки, с които се разрешава договорите да бъдат индексирани