Приключва строежът на жилищна сграда INFINITY PARK в столичния квартал „Оборище“

459

Тя разполага със 62 апартамента на 16 етажа


Жилищната сграда INFINITY PARK се намира на ул. „Силистра“ 10 и е единствената висока сграда в района на Парк „Заимов“ и квартал „Оборище“. Тя е с разгъната надземна застроена площ над 9 100 кв. метра и е със стени с висококачествени керамични блокове Porotherm N+F на Wienerberger, с окачена фасада, френски прозорци и парапети по архитектурен детайл с триплексово стъкло. Инвеститор е компанията „Инфинити Пропърти“.

Именно местоположението на имота и близостта до парка са в основата на архитектурната концепция на сградата, изпълнена от STARH. „Идеята е да се реализира съвременна жилищна сграда с чисти и елегантни геометрични форми. Дизайнът на всяка от фасадите е функция на средата, към която е насочена. По този начин създаваме сграда, която няма гръб, а две лица“, казват от студиото.

Дневните пространства са разположени на южната фасада и са остъклени по цялата си ширина с витрини, пред които има лоджии отново със стъклени парапети. „Така е постигнат търсеният инфинити ефект на гледката към парка и планината. Обратно на това, северната фасада, която граничи с булеварда, е максимално плътна и изчистена от пластика. Аскетичната линия на фасадата е деликатно обогатена с пикселообразни едроразмерни пана от алуминиев композит с размери до 7 метра в няколко нюанса на сивото. Високотехнологичната окачена вентилируема фасада от алуминиеви композитни панели облича цялата сграда и си партнира в синхрон със стъклото – втория основен материал във фасадата“, казват още от студиото.

На първия етаж на INFINITY PARK са предвидени офиси. На останалите 15 етажа са проектирани 2-стайни, 3-стайни, 4-стайни и 5-стайни апартаменти. По-голямата част от жилищата са с южно изложение и имат панорама към парк „Заимов“ и Витоша, а от по-високите етажи и към цяла София.
 

Настилките в коридорите и стълбището са от естествен камък и дизайнерски гранитогрес. Стъклени врати отделят стълбището и коридорите.

Снимки: Citybuild

Сграда INFINITY PARK разполага с подземни гаражи на 2 нива, които с топла връзка към жилищната зона. Предвидена е и стойка за велосипеди в двора, където ще бъдат аранжирани 1 010 кв. метра зелени площи.

ОЩЕ НОВИНИ

Започва ремонтът на над 34 км от път III-906 през Дюлинския проход

Започва ремонтът на над 34 км от път III-906 през Дюлинския проход

Програмата на АПИ предвижда рехабилитацията на 65 км от третокласния път

В софийското село Войнеговци ще изграждат детска градина на мястото на старата

В софийското село Войнеговци ще изграждат детска градина на мястото на старата

През 2022 година Столичният общински съвет беше одобрил проектиране, реконструкция и преустройство на една от сградите и премахване на другата

Училище "Максим Горки" в Стара Загора се разширява с нова пристройка

Училище "Максим Горки" в Стара Загора се разширява с нова пристройка

Ще бъдат предприети действия за разработка на идеен проект и за археологическо проучване на зоната, което трябва да бъде съгласувано с НИНКН