СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Искат прокуратурата да направи проверка за стадиона в Костенец
 Facebook

Искат прокуратурата да направи проверка за стадиона в Костенец28.04.2016 / 12:27 - citybuild.bg

Той трябваше да отвори още 2015-та след модернизация, а вместо това се руши още по време на ремонта. 

 

Кметът на Костенец Радостин Радев обясни пред Нова телевизия, че за всичко, което тепърва ще се прави, щели да платят изпълнителите, но не можа да каже размера на сумата. Надявам се да не се налага общината да плаща каквото и да е, каза той. По думите му за всичко, неизпълнено в срок, фондът вече е отказал пари. 

 

Някои неща се извършиха некачествено по най-бързия начин, за да може обектът да бъде приет, след което беше извикана фирмата изпълнител, за да отстрани всички дефекти, каза още кметът. Той заяви, че е имало влошаване на елементи след зимата и се надява до края на май стадионът да има поне някакъв вид за ползване. 

 

Информация за сключен договор

 

През вратичките в Наказателния кодекс корумпираните чиновници и кметове си остават на постовете, каза по повод скандалите от последните дни Димитър Делчев от "Движение България на гражданите", секретар на Парламентарната група на РБ и член на правната и вътрешна комисии. "Скандалите с обществени поръчки със спирките в София и стадиона в Костенец, както и корупционната схема в ДАИ показват дефектите в Наказателния кодекс. Според сегашния текст дори присъда за търговия с влияние не е достатъчна за отстраняване на кмет, член на изпълнителната власт или държавен служител. Това означава, че дори да се стигне до присъди на длъжностни лица, уличени в престъпления от този вид, те няма да напуснат заеманите от тях постове. Ако човек от местната или изпълнителната власт е използвал държавен ресурс за лични цели, проявил е непредпазливост при стопанисването на поверените му активи, какъвто е случаят със стадиона в Костенец, получил е облаги заради служебното си положение, то няма състав в Наказателния кодекс, който да го принуди да напусне поста си и това се оставя само на собствената му преценка", поясни депутатът, цитиран от "Факти".  

 

Кодексът трябва да бъде прецизиран и от РБ ще внесем предложения за промени, които да затворят вратичките, съобщи Делчев, визирайки случаи на установено нарушение от заемащи позиции в местната, изпълнителната или държавната власт. Относно излъчения по Нова телевизия репортаж за рушащия се стадион, който би трябвало да е ремонтиран, Делчев призова прокуратурата да направи незабавна проверка. Делчев добави, че трябва да се ускори приемането на антикорупционния закон, който към момента е приет в Комисията по регионално развитие и благоустройство и предстои разглеждането му в Комисиите по правни въпроси, по бюджет и финанси и Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси. 

 

Новият спортен комплекс в Костенец предвижда основно обновяване на стадиона и на футболния терен, нови трибуни, обслужващи сгради, паркинг, игрище за минифутбол с изкуствено покритие, модерна лекоатлетическа писта с 4 коридора, осветление и сектори за троен скок и скок на дължина. Проектът е по Програмата за развитие на селските райони за 5 милиона лева.

 

 

Редактор: Ема Димитрова

 

 
още от Новини

още от Страната