Летящи врати от полиетилен и неръждаема стомана разширяват продуктовата гама на Hörmann

83

Те са идеални за използване в ресторантьорството, хранително-вкусовата промишленост, хладилните помещения, супермаркетите и складовете


Снимка: Hörmann. От 1 юни 2023 г. лeтящите врати от полиетилен и неръждаема стомана разширяват продуктовата гама на Hörmann. Те са особено здрави, издръжливи и неизискващи техническа поддръжка.

Трайни решения за индустрията и занаятчийството

Летящите врати от полиетилен (PE) и неръждаема стома на Hörmann се използват там, където е необходимо бързо и лесно преминаване - например ако в момента няма „свободна ръка“ или ако транспортът с мотокар между две халета трябва да бъде осигурен безпроблемно, без да се оставят стоките. Летящите врати се отварят плавно за лесно преминаване на хора, но са предназначени предимно за изключително високи натоварвания като преминаване на мотокари.

Снимка: Hörmann. Летящите врати позволяват бързо преминаване, което е особено ефективно в складови помещения или в ресторантьорството.

Летящите врати на Hörmann отговарят на високите хигиенни стандарти и са безопасни за храните, студоустойчиви и водоустойчиви са. Възможните приложения са разнообразни и включват ресторантьорство, супермаркети, производства, складове, занаятчийски предприятия, изграждане на магазини и панаири и много други. Устойчиви до –30°, вратите са подходящи и за хладилни помещения, а поради своите характеристики, безопасни за хранителни продукти, са особено подходящи за употреба в хранително-вкусовата промишленост.

Снимка: Hörmann. В ресторантите и големите кухни бързината е от съществено значение, когато става въпрос за транспортиране на стоките.

Летящите врати на Hörmann могат да се използват като самостоятелен елемент или в комбинация с бързо движеща се или плъзгаща се противопожарна врата.

Снимка: Hörmann. Летящите и бързодвижещите се врати се допълват и осигуряват оптимални работни процеси например в промишлени и логистични сгради. Летящите врати позволяват бързо преминаване на хора, а бързодвижещите се разделят по-големи зони една от друга и регулират преминаването с висока автоматична скорост на отваряне и затваряне.

Полиетилен или неръждаема стомана

Летящите врати на Hörmann се предлагат в две изпълнения. Крилата от пресован полиетилен PE 500 са с дебелина 15 мм и поради това са изключително издръжливи, здрави и устойчиви. За индивидуално цветно оформление има избор от десет предпочитани и три специални цвята, а при поискване се предлага RAL по ваш избор. За крилото на полиетиленовите летящи врати има десетгодишна гаранция.

Снимка: Hörmann. Летящите врати, изработени от полиетилен, са предназначени за изключително високи натоварвания. Те се отварят ръчно за преминаване например на индустриални кари. Крилата на вратите могат да се отварят напълно от двете страни с ъгъл от 360°, за да се освободят пътищата за движение.

Крилата на вратите от неръждаема стомана на Hörmann разполагат с ядро от пяна с дебелина 40 мм и са на разположение в два дизайна (шлифовани и матирани на кръгове).

Снимка: Hörmann. Крилата на летящите врати от неръждаема стомана са особено подходящи за обекти с повишени архитектурни изисквания.  

И двете изпълнения на вратите са оборудвани с особено устойчиви на удари и неизискващи техническа поддръжка панти от неръждаема стомана V2A, които осигуряват ъгъл на отваряне от 180° или 360°. Това дава възможност за максимална гъвкавост при употреба.

Снимка: Hörmann. Тъй като пружините са закрепени вътре в пантата със захващащо устройство от неръждаема стомана, те са защитени от външни влияния. Това ги прави особено устойчиви на удари и неизискващи техническа поддръжка.

Лесен монтаж и без разходи за електроенергия

Летящите врати на Hörmann се изработват по мярка и се доставят напълно сглобени с каси и панти. Това означава, че могат да бъдат монтирани на място бързо, лесно и икономично. Касите на Hörmann гарантират стабилно свързване със стената и предлагат подходящо решение за всеки тип стенна конструкция с различни решения за закрепване. А тъй като летящите врати работят без ток, няма последващи разходи за електроенергия или за поддръжка на задвижванията.

Снимка: Hörmann. Летящите врати на Hörmann се отличават с висока степен на предварителна готовност за сглобяване. Това осигурява бърз и лесен монтаж.

ОЩЕ НОВИНИ

Лепило-шпакловката за минерална вата WAT 500 е с отлично сцепление към различни строителни основи

Лепило-шпакловката за минерална вата WAT 500 е с отлично сцепление към различни строителни основи

Хидрофобният продукт на ТЕРАЗИД е устойчив на климатични условия, предпазва топлоизолационния слой от механични наранявания и има висока паропропускливост

Екипът на ЕТЕМ се срещна с партньорите си от цялата страна

Екипът на ЕТЕМ се срещна с партньорите си от цялата страна

Компанията представи изцяло нова възможност за избор на алуминиеви системи с прахови покрития Клас 2

Новата система за плъзгащи се врати и прозорци VEKAMOVE 76 разширява портфолиото на VEKA

Новата система за плъзгащи се врати и прозорци VEKAMOVE 76 разширява портфолиото на VEKA

Профилната система, която осигурява лекота на използване, въздухопропускливост, водонепроницаемост, топло-, звукоизолация и защита от взлом, е идеална за концепции за спестяване на пространство

Два български обекта са номинирани в международния конкурс Baumit Life Challenge

Два български обекта са номинирани в международния конкурс Baumit Life Challenge

Това са Къща „Плочата“ в Плевен и сградата на Българска академия на науките на пл. „Народно събрание“ в София

Траур за старши партньор Томас Й. Хьорман

Траур за старши партньор Томас Й. Хьорман

Той беше трето поколение управител на семейната компания Hörmann, която под негово ръководство се разви до производител на врати от световен мащаб, при което запази здравите корени в Щайнхаген, Източна Вестфалия

Hörmann предлага врати на атрактивни промоционални цени в рамките на годишната Европейска акция 2024

Hörmann предлага врати на атрактивни промоционални цени в рамките на годишната Европейска акция 2024

Продуктите в акцията са 100% въглеродно неутрални и впечатляват с висок стандарт за безопасност