Проект на Овергаз, реализиран от Есри България, спечели най-престижното международно ГИС отличие за 2022 г.

177

Наградата, която се присъжда на 1/20 от 1 процент от най-добрите ГИС проекти в цял свят, бе присъдена за внедрената в Овергаз от Есри България иновативна ГИС платформа, с която дружеството модернизира процесите си


 

По време на Международната Esri потребителска конференция, състояла се през юли в Сан Диего, САЩ, президентът на глобалния лидер в сферата на геопространствените технологии Esri Inc. Джак Данджермонд обяви тазгодишните носители на наградата за специални постижения в областта на географските информационни системи (ГИС): Special Achievements in GIS Award. Отличията се присъждат на 1/20 от 1 процент от най-добрите ГИС проекти в цял свят и са най-престижните в сектора. 


През 2021 г. ръководството на Овергаз, най-голямата газоразпределителна компания у нас, започна процес по модернизиране и надграждане на наличната си ГИС система, тъй като инструментариумът вече бе морално остарял и спрян от поддръжка. Реализираните функционалности на парче бяха довели до неконсистентна ГИС база данни, затруднения на операторите за работа с нея и множество други проблеми.


Газоразпределителната компания подходи към изграждането на иновативна корпоративна ГИС система, която да е процесно ориентирана и да обхване всички бизнес процеси в системата на Овергаз, имащи нужда от ГИС данни. 


Партньори на Овергаз в този проект бяха Есри България и Методия АД. Иновативното решение бе базирано на ArcGIS Enterprise, ArcGIS Pro, ArcGIS Dashboard, ArcGIS Collector, ArcGIS for AutoCAD и други Esri компоненти, интегрирани в цялостна система.
Внедрената иновативна Есри ГИС платформа постига голям организационен обхват и се използва във всички структури на компанията. Основните резултати от внедряването й са: високо качество и интегритет на данните, по-добър контрол и управление на дейностите, автоматизиране на дейностите по планиране и проектиране на мрежата, оптимизиране на процесите по поддръжка и експлоатация, намаляване на разходите за привличане и присъединяване на клиенти и, разбира се, по-високо качество на услугите на Овергаз за крайните й потребители. 


„Съвременните ГИС инструменти са от особено значение за инфраструктурните компании. Важно е и качеството на цифровите данни. Мисля, че всички инфраструктурни компании с общи усилия могат да създадат механизъм за подобряването им и по този начин да облекчат както своята работа, така и работата на други компании и на крайния клиент“ – коментира по повод внедряването на иновативната ГИС платформа Иво Гиздарски, Мениджър проекти ГИС в Овергаз.

За Есри България 
Есри България е лидер в сферата на Географските информационни системи (ГИС) с повече от 25 години опит на българския пазар. Създадена през 1995г, компанията е изключителен представител на Esri за страната. Есри България реализира стратегически ГИС проекти от национален мащаб в различни сфери на икономиката, включително кадастър, околна среда, инженерна инфраструктура, сигурност, здравеопазване, селско стопанство, образование и др. Компанията е официален организатор на Световния ГИС Ден в страната. ЕСРИ България е партньор на българските университети и член на авторитетни български и международни организации. Повече информация на: http://esribulgaria.com/. 

За Esri 
Esri, световният лидер в сферата на Географските информационни системи (ГИС), онлайн карти, анализи, локализационни и картографски услуги, помага на клиентите си да отключат пълния потенциал на своите данни, за да подобрят своите оперативни и бизнес резултати. Основана през 1969 г. в Калифорния, САЩ, днес софтуерните продукти на Еsri са  внедрени в над 350 000 организации в целия свят и в повече от 200 000 институции в Европа, Америка, Азия, Африка и Близкия изток, включително в много компании част от Fortune 500, правителствени агенции, НПО и университети. Esri разполага със силна регионална мрежа от офиси, дистрибутори и партньори, които подпомагат работата на клиентите на местно ниво в  над 100 държави на шестте континента. Със своя новаторски подход в геопространствените информационни технологии, Esri проектира най-иновативните решения за дигитална трансформация, Интернет на нещата (IoT) и комплексни анализи. Посетете ни на www.esri.com.
 

ОЩЕ НОВИНИ

Над 300 световни и регионални брандове ще бъдат представени на изложение ТЕХНОМЕБЕЛ

Над 300 световни и регионални брандове ще бъдат представени на изложение ТЕХНОМЕБЕЛ

От 23 до 26 април международният формат превръща София в стратегическа точка на мебелното производство и дървообработването

От 3 до 6 април над 180 фирми от Европа и Азия ще участват в Архитектурно-строителната седмица

От 3 до 6 април над 180 фирми от Европа и Азия ще участват в Архитектурно-строителната седмица

Форматът в Интер Експо Център в София приема ключовите събития ARCHINOVA 2023 и Бранд на България

Архитекти от Франция, Румъния, Молдова, Украйна и България се събират в Балчик

Архитекти от Франция, Румъния, Молдова, Украйна и България се събират в Балчик

Поводът е първият семинар от Международната програма за разширяване на образователния обмен в опазването на недвижимото културно наследство от 26 до 29 март

КАБ организира "Дни на европейската регулирана професия архитект"

КАБ организира "Дни на европейската регулирана професия архитект"

Събитията ще са в периода 22 март - 2 април в Централния дом на архитекта (ЦДА) в столицата