Интериор в "обрана" еклектика

127

„Бяхме раздвоени дали да подходим към по-модерен и минималистичен интериор или обратно, поради което не успяхме да се подчиним на един единствен стил“, казват авторите на проекта Bonbon studio


Нито една стая в този интериор по проект на Bonbon studio не е останала същата както в първоначалното разпределение - с оглед планово апартаментът да бъде максимално функционален и удобен за ползване. Всички мебели и елементи са направени и избрани изцяло по проект на студиото, като единствено холната маса и столовете са купени готови, като за тях отделно са избирани материите, цветовете на краката и видът на гърба на стола.

Големината на основното помещение е използвана, като в него са предвидени големи гардероби, които да бъдат по цялата височина на помещението. В тях се помещават закачалки за връхни дрехи, рафтове за почистващи машини и други, много рафтове за книги и още много други елементи. Някои от гардеробите са решени с големи огледала, за да придадат дълбочина и „по-илюзионен“ вид на помещенията.  

Основното помещение е обособено с кухня, дневна и трапезария, като голямата маса може да се трансформира и да става място за работа. В нея са инсталирани скрити контакти и USB устройства, за да се виждат максимално малко кабели, когато масата стане работна. Холната маса може да се разтяга и да предлага място за 8 души, височината също се регулира. Диванът е с пълнеж от гъши пух, което го прави удобен и приятен за сядане. За да не се виждат технически елементи в основните помещения, е изградено малко перално помещение, в което са скрити бойлер, сушилня, пералня, място за котешка тоалетна и рафтове за съхранение на перилни препарати.  

Кухнята е с П-образно разпределение и също с много място за съхранение. Тъй като изискването е било да се поставят котлони с вграден аспиратор, е преценено, че този елемент ще бъде водещ детайл, покрай който да се "завърти" разпределението на кухнята. Въпросният аспиратор е в центъра на помещението, а пред него има бар, на който също да може да се вечеря. Идеята е докато готви, домакинята да е с лице към членовете на семейството или гостите си.

Шкафовете са основно с кант дръжки и пуш бутони, а уредите са основно за вграждане. Мивката е голяма и побира тави и други обемни неща за миене. Над кухнята е предвиден шкаф с алуминиеви вратички, който помещава скрит отцедник за чинии и други, за да не се виждат в основното помещение.  

Детската стая е с легло на два етажа, което е с механизъм за съхранение под леглото. Шкафовете са от земята до тавана и всеки възможен квадрат е покрит с място за съхранение. Направена е стена с боя "черна дъска", където може да се рисува с тебешири, а под стената дизайнерите слагат топло и меко мокетче, на което да се стъпва.  

Мастър спалнята е разделена на две основни помещения - за почивка и гардеробна, която е с големи огледала и завеси, които да се дърпат при нужда. Част от гардеробната е с отворени рафтове за по-лесен ориентир. 

ОЩЕ НОВИНИ

Какво може да видите на изложението ЕКСПОМЕБЕЛ

Какво може да видите на изложението ЕКСПОМЕБЕЛ

Още малко остава до старта на 29 март в Интер Експо Център в столицата

Две полезни идеи за стълбищата

Две полезни идеи за стълбищата

Това са места за сядане на парапета и парапети с прави ъгли за лесно хващане, ориентация и подпиране на товари

От фабрика "Орел" до бутиков хотел – модерно съживяване в историческа среда

От фабрика "Орел" до бутиков хотел – модерно съживяване в историческа среда

Добрите методи на възстановяване и косервационно-реставрационни дейности са комбинирани със сполучлива практичност, дизайн с високи изисквания за лукс и комфорт, запазване на артефакти и почит към изкуството

Станете част от церемонията по награждаването в DIBLA DESIGN AWARDS 2022

Станете част от церемонията по награждаването в DIBLA DESIGN AWARDS 2022

Кои са победителите в Годишните награди за интериорен дизайн ще разберете на 29 март в Inter Expo Center

Споделените офис пространства стават все по-популярни сред наемателите в София

Споделените офис пространства стават все по-популярни сред наемателите в София

Те влизат в полезрението не само на прохождащите компании и хората със свободни професии, но и на корпоративни клиенти

Изложба на устойчив италиански дизайн ще може да видите в Националната галерия "Квадрат 500" в столицата

Изложба на устойчив италиански дизайн ще може да видите в Националната галерия "Квадрат 500" в столицата

Изложбата ще бъде предшествана от лекция в галерия „Академия“ на Националната художествена академия