River Park Sofia отбеляза началото на своя нов етап

170

Това е изграждането на Алея 5 с 42 къщи


Източник на снимката: IPA

Във вторник символична първа копка даде начало на строителството на втората фаза на жилищния комплекс River Park, което включва изграждането на нова алея с 37 редови къщи, 2 къщи близнаци, както и 3 самостоятелни. За тяхното изпълнение инвеститорът „Недвижими имоти Дивелъпмънтс” се доверява на БС Конструкция.

Площта на редовите къщи – между 207 м2 и 215 м2, включва партерен етаж с дневна, кухня, трапезария, тоалетна за гости, техническо помещение, както и първи етаж с три спални, едната от които с дрешник, 2 бани и мокро помещение. Дворното пространство ще варира от 60 м2 до 245 м2. Къщите близнаци ще разполагат с РЗП от 238 м2, както и 4 спални и две паркоместа. Трите самостоятелни къщи ще са с по 488 м2 жилищна площ. Размерът на индивидуалните зелени площи ще е от 500 до 1000 м2.

River Park е разположен в подножието на планината Витоша на над 695 м надморска височина в Симеоново, в непосредствена близост до станцията на Симеоновския лифт. В границите на комплекса минава планински поток, а жителите ще имат на разположение повече от 100 хил. кв. м зелени площи, като едва 15% от терена са предназначени за застрояване. В унисон с естествената гора на Витоша се засаждат над 3 000 дървета от различни видове. Комплексът предлага спортни съоръжения на открито, алеи за разходка, зони за разходка на кучета, зони за пикник и отдих и др.

Реализацията на комплекса е планирана в три етапа. Към момента е завършен първият, който включва 39 сгради със 110 жилищни единици. В рамките на този етап беше изграден основният достъп до комплекса, както и паркинги за посетители.

Снимки: River Park Sofia

В целостта си комплексът включва изграждане на 352 къщи, създаване на необходимата инфраструктура и формиране на паркова среда. Проектанти са IPA Architecture and more с водещ проектант арх. Антоний Данев. Повече вижте тук.

ОЩЕ НОВИНИ

Започва ремонтът на над 34 км от път III-906 през Дюлинския проход

Започва ремонтът на над 34 км от път III-906 през Дюлинския проход

Програмата на АПИ предвижда рехабилитацията на 65 км от третокласния път

В софийското село Войнеговци ще изграждат детска градина на мястото на старата

В софийското село Войнеговци ще изграждат детска градина на мястото на старата

През 2022 година Столичният общински съвет беше одобрил проектиране, реконструкция и преустройство на една от сградите и премахване на другата

Училище "Максим Горки" в Стара Загора се разширява с нова пристройка

Училище "Максим Горки" в Стара Загора се разширява с нова пристройка

Ще бъдат предприети действия за разработка на идеен проект и за археологическо проучване на зоната, което трябва да бъде съгласувано с НИНКН