Schüco ще представи богато портфолио от PVC системи, услуги и иновации на изложението FENSTERBAU FRONTALE 2024

71

Престижното изложение за PVC прозорци ще се проведе от 19 до 22 март в град Нюрнберг, Германия

 


Специалистът в областта на сградните обвивки Schüco може да бъде открит на познатото място в зала 7, щанд 7-507 на изложението FENSTERBAU FRONTALE 2024. Там три тематични области - "CARBON CONTROL", "RESIDENTIAL" и "DIGITAL", приканват посетителите да разгледат експонатите, като тази година фокусът пада изцяло върху темата за устойчивостта.

Carbon Control

Далновидното планиране и интелигентното използване на материалите играят централна роля в един от трите сектора на щанда "Schüco Carbon Control". С Carbon Control Schüco предлага модулна гама, състояща се от различни продукти и услуги по време на целия жизнен цикъл на сградата, с която може да се контролира декарбонизацията на прозорци, врати и фасади в зависимост от конкретния обект. На Fensterbau Frontale 2024 фокусът ще бъде върху въглеродния отпечатък на системите за прозорци, врати и плъзгащи елементи и отговорите на въпроса как най-добре могат да бъдат изпълнени изискванията за жилищно строителство с намалено съдържание на CO2.

Digital

Втората всеобхватна тематична област е свързана с дигитализацията. Тя представя широкия спектър от възможности, с които Schüco подпомага своите клиенти и партньори и улеснява работата им. Чрез портала за услуги Schüco Connect клиентите могат да преглеждат поръчките онлайн по всяко време, да проследяват статуса на доставката и да извикват бизнес документи. Schüco Connect разполага и с център за обслужване на основни данни и полезна зона за връзки с бърз достъп до най-важните уебсайтове и софтуерни приложения на Schüco. Друг акцент за посетителите в дигиталната зона ще бъде VR станция, която пренася посетителите във виртуално пространство с изпълнени референтни обекти чрез VR очила.

Residential

Това, което може да се разгледа виртуално чрез VR очилата, може да се види в реалния живот в зоната "Residential" - третата всеобхватна тематична зона. Тази зона на щанда е посветена на жилищното строителство, независимо дали става въпрос за PVC-U, алуминиеви или хибридни конструкции. Разнообразните системни решения са еднакво подходящи както за ново строителство, така и за реновиране и предлагат решения за еднофамилни къщи или жилищни комплекси. С представените експонати обаче ще бъдат засегнати и актуални за бранша теми като урбанизацията и интелигентното управление на сградите. В допълнение към добре познатите продукти като системната платформа Schüco LivIng или хибридната система Schüco Symbiotic, ще бъдат представени и много нови системни решения от Schüco. 

Представители на фирма „Алукьонигщал“, която е лицензиран представител на Schüco за България, ще бъдат на разположение на място за допълнителна информация.

ОЩЕ НОВИНИ

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да започне преди края на лятото

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да започне преди края на лятото

В момента се извършва анализ на състоянието на обходните участъци и се набелязват мерки, които да бъдат изпълнени преди започването на основния ремонт

Доброто управление на строителните отпадъци изисква решения на различни нива

Доброто управление на строителните отпадъци изисква решения на различни нива

В рамките на проект предстои да бъде пуснато в експлоатация мобилно съоръжение за производство на висок клас рециклирани строителни продукти и материали, стана ясно на обучение, което събра представители на над 50 общини в България

Новият затвор без решетки в дупнишкото село Самораново ще отвори в началото на септември

Новият затвор без решетки в дупнишкото село Самораново ще отвори в началото на септември

Напредъкът по изграждането на комплекса беше представен вчера, 16 месеца след първата копка на строежа

Добрият пример на Испания: Закон за качеството на архитектурата

Добрият пример на Испания: Закон за качеството на архитектурата

Генералният секретар по „Градоустройство, жилищно строителство и архитектура“ в Министерството на жилищното строителство и градоустройството в Испания арх. Иняки Карнисеро представи закона на кръгла маса, организирана от КАБ