Сградата на младежки дом "Георги Братанов" в Ямбол ще бъде въведена в експлоатация до края на годината

111

Предстои подписване на Акт 15, което означава, че процесът на ремонт и модернизация скоро ще приключи


Сградата на младежкия дом е построена преди повече от петдесет години и оттогава не е ремонтирана цялостно. Обновяването на сградата ще възроди това място като център за младежка култура и образование, като предостави възможност за провеждане на различни видове мероприятия. Младите хора ще могат да участват в конкурси, концерти, изложби, курсове по професионална ориентация и други. Ремонтът започна в началото на февруари.

Проектното решение запазва основните параметри на сградите, а строителните работи включват основно дейности по покрив, фасади, дограма, открити тераси, вътрешни строително-монтажни работи, достъпна среда, нова електрическа и аудио инсталация, система за видеонаблюдение и др. Заложени са съвременни технологични решения и материали. Планирано е и закупуване и доставка на оборудване и обзавеждане.

Снимки: Община Ямбол

Пред входа на Младежки център „Георги Братанов“ ще бъде обособено ново пространство за временна лятна сцена, непосредствено под търговските площи, до терасата на сградата и на нивото на Градския парк. Предвижда се разработване на пространството пред сцената, река Тунджа, парка и Спортна зала „Диана“, така че да са естествен завършек на потока от граждани и гости на града по ул. „Г.С. Раковски” и ул. „Цар Освободител”. 

ОЩЕ НОВИНИ

Започва ремонтът на над 34 км от път III-906 през Дюлинския проход

Започва ремонтът на над 34 км от път III-906 през Дюлинския проход

Програмата на АПИ предвижда рехабилитацията на 65 км от третокласния път

В софийското село Войнеговци ще изграждат детска градина на мястото на старата

В софийското село Войнеговци ще изграждат детска градина на мястото на старата

През 2022 година Столичният общински съвет беше одобрил проектиране, реконструкция и преустройство на една от сградите и премахване на другата

Училище "Максим Горки" в Стара Загора се разширява с нова пристройка

Училище "Максим Горки" в Стара Загора се разширява с нова пристройка

Ще бъдат предприети действия за разработка на идеен проект и за археологическо проучване на зоната, което трябва да бъде съгласувано с НИНКН