Старото сметище на Велико Търново вече е в историята

42

Десетки декари земя край Шереметя са облагородени


Старото депо за битови отпадъци край великотърновското село, на което десетилетия наред - от 1972 година до заработването на новата регионална система, бе трупана сметта от града и общината, вече е в историята.  Десетки декари земя са облагородени чрез проекта за рекултивация, чието изпълнение приключи.

С рекултивацията на терена са изградени системи за отвеждане на атмосферните води, както и за улавяне на газове. Теренът е затрупан със земна маса с дебелина 1 метър и ще бъде затревен. Инвестицията е в размер на 2,5 млн. лева, които са осигурени от ПУДООС и от общинския бюджет.

Снимка: Община Велико Търново

ОЩЕ НОВИНИ

Представиха проект за Стандарт за настилки в пешеходните пространства в София

Представиха проект за Стандарт за настилки в пешеходните пространства в София

Проектът е към Наредбата за градската среда, която беше приета през 2020 година от Столичния общински съвет

Започна ремонт на изхода на Гълъбово в посока Симеоновград

Започна ремонт на изхода на Гълъбово в посока Симеоновград

Настилката е в недобро състояние и се нуждае от обновяване

Гроздан Караджов: Общински проекти за 4,3 млрд. лв. са застрашени без индексация

Гроздан Караджов: Общински проекти за 4,3 млрд. лв. са застрашени без индексация

На заседанието на парламентарната Комисия по регионална политика депутатите приеха промените в Закона за обществените поръчки, с които се разрешава договорите да бъдат индексирани

Ще модернизират лодкостоянка в пристанище Созопол

Ще модернизират лодкостоянка в пристанище Созопол

Ще се реконструира територията на рибарското пристанище чрез изграждане на плаващи пирсове, подобряване на инфраструктурата на кейовата стена и площадковите мрежи

Проект за многоетажен паркинг в "Младост" за 440 автомобила предлагат от СПАСИ СОФИЯ

Проект за многоетажен паркинг в "Младост" за 440 автомобила предлагат от СПАСИ СОФИЯ

Предвижда се гаражът да е висок едва 4 метра и на три нива - подземно, наземно и един етаж над земята, а фасадата да е с пълзяща зеленина