Televic България започна изграждането на нова фабрика в с. Царацово до Пловдив

84

Фабриката ще заема над 5 500 квадратни метра застроена площ, включващи административни и складови площи


Снимка: Под тепето

Televic България, световен лидер в разработването, производството и инсталирането на високотехнологични комуникационни системи, стартира строежа на нова производствена база до Пловдив. Инвестицията е в размер на 10 млн. лева, а плановете са фабриката да бъде завършена още в края на тази година. Новата база ще бъде разположена в непосредствена близост до първата сграда на Televic в с. Царацово в пловдивската община Марица. Фабриката ще заема над 5 500 кв. м застроена площ, включващи административни и складови площи. В нея са предвидени панорамна столова с открита лятна градина и зона за релакс, зала за събития, споделени офис пространства и конферентни зали.

„В момента производствената ни дейност се осъществява от около 200 висококвалифицирани служители, като близо 30% от тях са жители на с. Царацово. Именно успешното сътрудничество с местния бизнес и държавни структури през последните 15 години ни дават увереност в успеха на инвестицията и потенциала за бъдещо развитие. Тази нова производствена база не само ще създаде повече работни места, но и ще бъде образец за модерно строителство, устойчивост и иновативност в региона“, каза Томас Ферщратен, изпълнителен директор на Televic Group.

„Благодаря на Televic Group, че избра с. Царацово и инвестира именно тук, защото вашето световно лидерско място доказва и Община Марица като добра почва за инвестиция в България. Със значимата втора инвестиция на Televic Group и третата белгийска инвестиция в региона, вие утвърждавате приятелството и сътрудничеството между Кралство Белгия и Република България“, каза кметът на община „Марица“ Димитър Иванов.

Televic е лидер в разработването, производството и инсталирането на високотехнологични комуникационни системи през последните 75 години. Със седалище в Белгия и офиси и заводи в Европа, Азия и САЩ, в Televic работят над 900 души по целия свят. Televic разполага с производствен завод в с. Царацово и офис за научноизследователска и развойна дейност в близост до центъра на Пловдив. Компанията се фокусира върху 4 пазарни ниши: конферентни системи, здравеопазване, железопътен транспорт и образование. Пазарът на Televic Group за изминалата година възлиза на близо 150 млн. евро.

ОЩЕ НОВИНИ

ВИВА МАРЕ БИЙЧ ХОТЕЛ в Созопол – изпълнен с висок клас алуминиеви системи SCHÜCO

ВИВА МАРЕ БИЙЧ ХОТЕЛ в Созопол – изпълнен с висок клас алуминиеви системи SCHÜCO

Използваните естествени, висококачествени и високотехнологични материали благоприятстват постигането на оптимално темпериране на сградата през всички сезони, оптимизирането на енергийните разходи, както и намаляването отпечатъка й върху околната среда

Завърши изграждането на нова детска градина в район „Витоша“

Завърши изграждането на нова детска градина в район „Витоша“

Сградата на филиала е една от 25-те, които се изграждат в момента в София

Colliers отчита ръст в предлагането на жилища през първото полугодие на 2022 г.

Colliers отчита ръст в предлагането на жилища през първото полугодие на 2022 г.

Средните продажни цени остават стабилни през първите шест месеца на 2022 г

Над 10 км от път III-8652 в района на Неделино ще се ремонтират до края на септември

Над 10 км от път III-8652 в района на Неделино ще се ремонтират до края на септември

Третокласният път е важна транспортна артерия в област Смолян и свързва Неделино и Златоград с общините Баните и Ардино