Топ архитекти и интериорни дизайнери се събират за HORECA Design & Architecture Breakfasts 2022

314

Вижте кой ще участва на 21 юни в единствения форум за инвестиции, строителство, архитектура и дизайн на хотели и заведения у нас


Въпреки че годината се очертава като поредната изпълнена с предизвикателства за хотелиерите у нас, инвестициите в строителство, реконструкции и ремонти на места за настаняване продължават. Част от тях са планирани още преди пандемията, други са свързани с периодичното освежаване на базата, а трети са съвсем нови – плод на вярата на инициаторите им в потенциала на пазара.

Войната в Украйна, проблемите с набирането на персонал и нарастващите разходи за енергия, горива и материали за строителството очевидно не спират инвеститорите, които просто станаха по-внимателни при планиране на инвестициите си и това е добра новина. Както показва практиката, ниши за успешни проекти има, има и търсене от страна на туристите, но за да постигне добра рентабилност, всеки инвеститор трябва внимателно да напише „домашното“ си и да работи само с надеждни изпълнители – проектанти, строители, интериорни дизайнери и пр.

Именно с цел да очертае тенденциите и да срещне „играчите“ в тази област, на 21 юни в Гранд Хотел Милениум София ще се проведе второто издание на HORECA Design & Architecture Breakfasts –  единственият форум за инвестиции, строителство, архитектура и дизайн на хотели и заведения у нас.

 
Има ли формула за успех на един хотелски проект през 2022-а? Как с помощта на добрия дизайн хотелът може да изпъкне пред конкуренцията? Как се променят изискванията при проектиране и строителство на места за настаняване? Каква е ролята на архитекти и дизайнери за бъдещия успех на обекти, които предстои да се реновират? Доколко новите технологии и решения ще повлияят върху дизайна на хотелската стая в близко бъдеще? Каква е ролята на интериорния дизайн за успешното препозициониране на ресторанта, бара, кафенето и клуба? Това са само част от въпросите, чиито отговори ще бъдат потърсени по време на HORECA Design & Architecture Breakfasts 2022.

Сред участниците в HORECA Design & Architecture Breakfasts 2022 ще бъдат инвеститори с текущи или бъдещи проекти за хотели и заведения, архитекти и интериорни дизайнери, строителни компании, както и доставчици на материали и решения за строителството и оборудването в хорека-сегмента. Сред лекторите на събитието ще бъдат:

•    Арх. Мартин Христов („Е-Арх Студио“)
•    Арх. Мая Йовчева (студио „Проарх“)
•    Арх. Борислав Богданов (студио „Амфион“)
•    Михаил Попов (DIT Hotels)
•    Арх. Любомир Станиславов (S Architecture Team)
•    Живко Иванов (Галакси Инвестмънт Груп)
•    Юлиан Тахов (Julian Tahov Design)
•    Арх. Димитър Паскалев (студио „Архитектоника“)
•    Маргита Тодорова („Албена“ АД)
•    Арх. Ваяна Градинарска (студио ArchView Gradinarska)
•    Цветелина Николова („Катаржина Естейт“)
•    Арх. Весела Вълчева-МакГий (Triple Green Building Group Bulgaria)
•    Мая Дянкова (Ambience Design Group)

Стратегически партньор на форума е Гранд Хотел Милениум София, златен спонсор е Eurodesign Systems, спонсори са „Аксал“ и „Сентра“, а сред институционалните партньори са Камарата на архитектите в България (КАБ), Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ), Българската асоциация на професионалистите в мениджмънта на хотели (BAHE) и Българският съвет за устойчиво развитие (BGBC). Медиен партньор е Citybuild.bg.  

Вижте още подробности и програма за HORECA Design & Architecture Breakfasts 2022 тук.

ОЩЕ НОВИНИ

Подадено е инвестиционно предложение за изграждане на ритейл парк в Габрово

Подадено е инвестиционно предложение за изграждане на ритейл парк в Габрово

Той ще включва шест търговски обекта и полуподземен паркинг

Античният град Диоклецианополис в Хисаря посреща първите си гости

Античният град Диоклецианополис в Хисаря посреща първите си гости

Ръководител на проекта е арх. Пламен Михалски, археолог е Митко Маджаров, а проектант - Маринела Георгиева – Трифонова

Двама заместник-министри откриха ТЕХНОМЕБЕЛ 2024

Двама заместник-министри откриха ТЕХНОМЕБЕЛ 2024

От 23 до 26 април бизнес изложението на мебелната и дървообработващата промишленост изпълва залите на Интер Експо Център в София

Бургас може да има най-модерния студентски кампус в България

Бургас може да има най-модерния студентски кампус в България

От Общината призовават да подкрепите проекта, като попълните анкета

Два български обекта са номинирани в международния конкурс Baumit Life Challenge

Два български обекта са номинирани в международния конкурс Baumit Life Challenge

Това са Къща „Плочата“ в Плевен и сградата на Българска академия на науките на пл. „Народно събрание“ в София