Топ архитекти и интериорни дизайнери се събират за HORECA Design & Architecture Breakfasts 2022

241

Вижте кой ще участва на 21 юни в единствения форум за инвестиции, строителство, архитектура и дизайн на хотели и заведения у нас


Въпреки че годината се очертава като поредната изпълнена с предизвикателства за хотелиерите у нас, инвестициите в строителство, реконструкции и ремонти на места за настаняване продължават. Част от тях са планирани още преди пандемията, други са свързани с периодичното освежаване на базата, а трети са съвсем нови – плод на вярата на инициаторите им в потенциала на пазара.

Войната в Украйна, проблемите с набирането на персонал и нарастващите разходи за енергия, горива и материали за строителството очевидно не спират инвеститорите, които просто станаха по-внимателни при планиране на инвестициите си и това е добра новина. Както показва практиката, ниши за успешни проекти има, има и търсене от страна на туристите, но за да постигне добра рентабилност, всеки инвеститор трябва внимателно да напише „домашното“ си и да работи само с надеждни изпълнители – проектанти, строители, интериорни дизайнери и пр.

Именно с цел да очертае тенденциите и да срещне „играчите“ в тази област, на 21 юни в Гранд Хотел Милениум София ще се проведе второто издание на HORECA Design & Architecture Breakfasts –  единственият форум за инвестиции, строителство, архитектура и дизайн на хотели и заведения у нас.

 
Има ли формула за успех на един хотелски проект през 2022-а? Как с помощта на добрия дизайн хотелът може да изпъкне пред конкуренцията? Как се променят изискванията при проектиране и строителство на места за настаняване? Каква е ролята на архитекти и дизайнери за бъдещия успех на обекти, които предстои да се реновират? Доколко новите технологии и решения ще повлияят върху дизайна на хотелската стая в близко бъдеще? Каква е ролята на интериорния дизайн за успешното препозициониране на ресторанта, бара, кафенето и клуба? Това са само част от въпросите, чиито отговори ще бъдат потърсени по време на HORECA Design & Architecture Breakfasts 2022.

Сред участниците в HORECA Design & Architecture Breakfasts 2022 ще бъдат инвеститори с текущи или бъдещи проекти за хотели и заведения, архитекти и интериорни дизайнери, строителни компании, както и доставчици на материали и решения за строителството и оборудването в хорека-сегмента. Сред лекторите на събитието ще бъдат:

•    Арх. Мартин Христов („Е-Арх Студио“)
•    Арх. Мая Йовчева (студио „Проарх“)
•    Арх. Борислав Богданов (студио „Амфион“)
•    Михаил Попов (DIT Hotels)
•    Арх. Любомир Станиславов (S Architecture Team)
•    Живко Иванов (Галакси Инвестмънт Груп)
•    Юлиан Тахов (Julian Tahov Design)
•    Арх. Димитър Паскалев (студио „Архитектоника“)
•    Маргита Тодорова („Албена“ АД)
•    Арх. Ваяна Градинарска (студио ArchView Gradinarska)
•    Цветелина Николова („Катаржина Естейт“)
•    Арх. Весела Вълчева-МакГий (Triple Green Building Group Bulgaria)
•    Мая Дянкова (Ambience Design Group)

Стратегически партньор на форума е Гранд Хотел Милениум София, златен спонсор е Eurodesign Systems, спонсори са „Аксал“ и „Сентра“, а сред институционалните партньори са Камарата на архитектите в България (КАБ), Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ), Българската асоциация на професионалистите в мениджмънта на хотели (BAHE) и Българският съвет за устойчиво развитие (BGBC). Медиен партньор е Citybuild.bg.  

Вижте още подробности и програма за HORECA Design & Architecture Breakfasts 2022 тук.

ОЩЕ НОВИНИ

ВИВА МАРЕ БИЙЧ ХОТЕЛ в Созопол – изпълнен с висок клас алуминиеви системи SCHÜCO

ВИВА МАРЕ БИЙЧ ХОТЕЛ в Созопол – изпълнен с висок клас алуминиеви системи SCHÜCO

Използваните естествени, висококачествени и високотехнологични материали благоприятстват постигането на оптимално темпериране на сградата през всички сезони, оптимизирането на енергийните разходи, както и намаляването отпечатъка й върху околната среда

OPEN BUZLUDZHA 2022

OPEN BUZLUDZHA 2022

Бузлуджа ще бъде осветена от 3D мапинг за пръв път на фестивала

Арх. Деляна Панайотова стана и.д. началник на ДНСК

Арх. Деляна Панайотова стана и.д. началник на ДНСК

Назначението идва от лужебният министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков

Обновяват сградата на Културния дом в Дряново

Обновяват сградата на Културния дом в Дряново

Дейността е част от приетата в началото на годината капиталова програма

Приключва реставрацията на Бракаловата къща (Етнографският музей) в Бургас

Приключва реставрацията на Бракаловата къща (Етнографският музей) в Бургас

Във финална фаза навлезе изпълнението на проекта за най-старата битова сграда в града, построена през 1872г.

Подписаха договора за изграждане на нов корпус на СУ "Найден Геров" във Варна

Подписаха договора за изграждане на нов корпус на СУ "Найден Геров" във Варна

Целта на проекта е да се осигури целодневна организация на учебния ден и извънкласни дейности, както и създаване на приобщаваща среда за деца със специални образователни потребности