TurboLux на Hörmann е най-бързата врата със спираловиден механизъм в света

82

Двете версии на вратата са с изключително висока скорост, платно с 90% прозрачност за максимална осветеност и видимост, висока степен на защита и бърз и спестяващ място монтаж


С пружинното балансиране на тежестта и скорост на отваряне от над 4 м/с вратата HS 5040 TurboLux S на Hörmann е най-бързата врата със спираловиден механизъм на света. Моделът с неизискващи техническа поддръжка противотежести е почти толкова бърз, с максимална скорост от 3,5 м/с. Скоростта на затваряне на вратата е 1,0 м/с.

С високата си скорост на отваряне и затваряне бързодвижещите се врати като вратата със спираловиден механизъм TurboLux на Hörmann изпълняват важни функции във вътрешните и външните пространства на индустриални и логистични сгради: те намаляват до минимум времето за изчакване на входовете и при транзитно преминаване, намаляват загубите на енергия и топлинните загуби от вентилация и понижават риска от сблъсък - например с индустриалните кари при ежедневна експлоатация.

Изключително висока скорост в две версии

Вратата със спираловиден механизъм TurboLux на Hörmann се предлага в две версии с максимална ширина и височина 5 000 мм. Разликата между двете версии е в балансирането на силата на тежестта.

Версията HS 5040 TurboLux S се отваря с пружинен балансьор със скорост над 4 м/с и поради това се счита за най-бързата врата със спираловиден механизъм в света. Тази екстремно висока скорост на отваряне намалява вентилационните загуби и осигурява висока енергийна ефективност и икономия на разходи. Същевременно се намалява времето за изчакване по време на преминаване, предотвратяват се сблъсъци с хора и превозни средства и по този начин се оптимизира и ускорява потокът от материали.

Моделът HS 5040 TurboLux отваря с противотежести, които не изискват техническа поддръжка и които осигуряват особено плавен ход на вратата и слабо износване. Скоростта на отваряне на тази врата е все още висока и достига максимална стойност от 3,5 м/с.

Снимка: Hörmann. Вратите със спираловиден механизъм HS 5040 TurboLux се използват като интериорни и външни. Те се доставят предварително сглобени и могат да бъдат монтирани от двама монтажници в рамките на един ден.

Платно с 90% прозрачност

Прозрачността на платното при вратите TurboLux достига почти 90%. Това позволява максимална осветеност и свободна видимост. Платното се състои от тесни алуминиеви профили и удароустойчиви поликарбонатни профили без рамка с височина 550 мм. Хомогенната визия на платното не се нарушава нито от панти, нито от вертикални решетки. Конструкцията отговаря на клас за устойчивост на натоварване от вятър 2 (DIN 12424) и е подходяща като интериорна и външна врата. По желание се предлага и изпълнение с изпитана устойчивост на натоварване от вятър от клас 4. При поискване вместо прозрачно изпълнение може да се предложи и изпълнение с покритие от фолио в различни предпочитани и специални цветове.

Снимка: Hörmann. Прозрачното 90% платно на бързодвижещата се врата HS 5040 TurboLux S осигурява добра видимост и висока степен на осветеност.

Висока степен на защита на имущество и хора

Както всички бързодвижещи се врати на Hörmann, вратите TurboLux са стандартно оборудвани с предпазна светлинна решетка с малко разстояние между лъчите от само 45 мм. Тя надеждно открива препятствия до височина на отваряне от максимум 2 500 мм. Всеки светлинен лъч може да бъде анализиран поотделно, за да се направи подробен анализ на неизправностите. При разпознаване на човек или предмет в обсега на вратата светлинната решетка възпрепятства сблъсък още преди неговото настъпване. Функцията за плавно спиране преустанявава движението на вратата внимателно и с малко износване.

Снимка: Hörmann. Вратите със спираловиден механизъм HS 5040 TurboLux и TurboLux S са стандартно оборудвани с предпазна светлинна решетка с особено малко разстояние между лъчите - само 45 мм. Тя открива препятствия до височина на отваряне от максимум 2500 мм, преди да се стигне до сблъсък.

Бърз и спестяващ място монтаж

Вграденото задвижване на вратите TurboLux е разположено в центъра на спиралата, за да се спести място, и е защитено от прах, влага и повреди чрез прозрачен капак на вала. Цилиндричната зъбна предавка на задвижването се отличава с особено ниска степен на износване и е проектирана за над 1 милион цикъла. Малкото пространство, което изискват страничните секции, осигурява максимална широчина на светлия отвор за преминаване. Вратите TurboLux на Hörmann се доставят предварително сглобени и могат да бъдат монтирани от двама монтажници в рамките на един ден.

Снимка: Hörmann. Вграденото задвижване на бързодвижещите се врати TurboLux е разположено в центъра на спиралата, за да се спести място, и е защитено от прах, влага и повреди чрез прозрачен капак на вала.

ОЩЕ НОВИНИ

Лепило-шпакловката за минерална вата WAT 500 е с отлично сцепление към различни строителни основи

Лепило-шпакловката за минерална вата WAT 500 е с отлично сцепление към различни строителни основи

Хидрофобният продукт на ТЕРАЗИД е устойчив на климатични условия, предпазва топлоизолационния слой от механични наранявания и има висока паропропускливост

Екипът на ЕТЕМ се срещна с партньорите си от цялата страна

Екипът на ЕТЕМ се срещна с партньорите си от цялата страна

Компанията представи изцяло нова възможност за избор на алуминиеви системи с прахови покрития Клас 2

Новата система за плъзгащи се врати и прозорци VEKAMOVE 76 разширява портфолиото на VEKA

Новата система за плъзгащи се врати и прозорци VEKAMOVE 76 разширява портфолиото на VEKA

Профилната система, която осигурява лекота на използване, въздухопропускливост, водонепроницаемост, топло-, звукоизолация и защита от взлом, е идеална за концепции за спестяване на пространство

Два български обекта са номинирани в международния конкурс Baumit Life Challenge

Два български обекта са номинирани в международния конкурс Baumit Life Challenge

Това са Къща „Плочата“ в Плевен и сградата на Българска академия на науките на пл. „Народно събрание“ в София

Траур за старши партньор Томас Й. Хьорман

Траур за старши партньор Томас Й. Хьорман

Той беше трето поколение управител на семейната компания Hörmann, която под негово ръководство се разви до производител на врати от световен мащаб, при което запази здравите корени в Щайнхаген, Източна Вестфалия

Hörmann предлага врати на атрактивни промоционални цени в рамките на годишната Европейска акция 2024

Hörmann предлага врати на атрактивни промоционални цени в рамките на годишната Европейска акция 2024

Продуктите в акцията са 100% въглеродно неутрални и впечатляват с висок стандарт за безопасност