СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
С "Дни на цветята" стартират тематичните уикенди в Бургас
 Facebook

С "Дни на цветята" стартират тематичните уикенди в Бургас05.05.2021 / 15:28 - CityBuild.bg

Зелени скулптури, флорални фотокътчета и цветно пространство за отдих са сред изненадите на тазгодишното издание на събитието.

 

 

В периода от 6-ти до 9-ти май ще се проведе първият от тематичните уикенди на Лято 2021 - Дните на цветята, когато Бургас ще посрещне всички с пъстрота, цветя и позитивна емоция. Основен акцент ще бъде традиционната за града Национална изложба на цветя „Флора Бургас".

 

Природната и цветна тематика на дните ще бъде пренесена и в Природонаучната експозиция на Регионалния исторически музей. Там ще се представи специална беседа за растителните видове в Морската градина на Бургас. От сдружение „Зелена Странджа" ще очакват любителите на красивата природа и пъстрите цветове в небето в квартал Банево, където ще се проведе Фестивал на хвърчилата.

 

Бургазлии и гостите на града могат да очакват разнообразни концерти и атрактивни спортни състезания. На открита сцена „Охлюва" ще можете да видите георгьовденски поздрав с участието на ПФА „Странджа" и концерт на Бургаския духов оркестър. В рамките на Дни на цветята ще се проведат Международната ветроходна регата - Бургаска ветроходна седмица и Традиционния шампионат по автомобилизъм „Писта Бургас 2021". 

 

Вижте цялата програма тук.

 

 
още от Новини

още от Любопитно