Уебинар на "Винербергер" разглежда актуалната тема за правилното отвеждане на водите в градска среда

742

На събитието ще бъде представен новия продукт в портфолиото на Semmelrock - система линейни отводнители SemDrain


Измененията в климата не са абстрактно понятие, а негативните последици са реалност, с която се сблъскваме ежедневно. Особено уязвими към тези екстремни метеорологични явления са урбанизираните територии, в които поради застрояване и “запечатани” повърхности дъждовната вода не може да се инфилтрира директно в почвата. В резултат на това по време на обилни валежи канализационната система достига предела си, нивото на повърхностните води нараства и рискът от материални щети се увеличава.

Ето защо, проектирането на ефективна система за отводняване е от първостепенно значение за превенция от повърхностни наводнения. За постигане на правилно задържане и отвеждане на събралата се вода около сградите, тротоарите, пътното платно, пътеките и паркингите е необходимо изграждането на качествена и ефективна дренажна система. Тя е многокомпонентно инженерно решение, а линейните отводнители са само един от многото елементи в нея.

В предстоящия уебинар “Линейни отводнители - практически предимства” ще получите отговор на въпроса защо е необходимо те да бъдат неразделна част от  проекта за  ландшафтното оформление. На уебинара ще се запознаете с предимствата на най-новия продукт в портфолиото на Semmelrock - системата линейни отводнители SemDrain®, и ще видите интересни примери от практиката. Лектор на събитието ще бъде Николай Димитров - мениджър продажби проектов бизнес в „Земелрок Щайн унд Дизайн“ ЕООД.

Използвайте възможността да се включите в уебинара на 6 април (четвъртък) от 16.00 часа и в края на презентацията ще може да зададете своите въпроси. Направете вашата регистрация тук.

Предстоящото събитие е част от поредицата уебинари по инициатива на „Винербергер“, посветени на актуални теми от строителството и архитектурата. На специална страница ще откриете подробна програма.

ОЩЕ НОВИНИ

Стартира кампанията на Община Габрово "Да превърнем сивото в зелено"

Стартира кампанията на Община Габрово "Да превърнем сивото в зелено"

Инициативата е насочена към реализация на дейности по благоустрояване на обекти общинска собственост

Новата система за плъзгащи се врати и прозорци VEKAMOVE 76 разширява портфолиото на VEKA

Новата система за плъзгащи се врати и прозорци VEKAMOVE 76 разширява портфолиото на VEKA

Профилната система, която осигурява лекота на използване, въздухопропускливост, водонепроницаемост, топло-, звукоизолация и защита от взлом, е идеална за концепции за спестяване на пространство

В Севлиево откриха парк "Развигор" с декоративни арт пластики

В Севлиево откриха парк "Развигор" с декоративни арт пластики

Градината се намира между сградата на читалище „Развитие-1870” и хотел „Севлиево Плаза”

Античният град Диоклецианополис в Хисаря посреща първите си гости

Античният град Диоклецианополис в Хисаря посреща първите си гости

Ръководител на проекта е арх. Пламен Михалски, археолог е Митко Маджаров, а проектант - Маринела Георгиева – Трифонова

Двама заместник-министри откриха ТЕХНОМЕБЕЛ 2024

Двама заместник-министри откриха ТЕХНОМЕБЕЛ 2024

От 23 до 26 април бизнес изложението на мебелната и дървообработващата промишленост изпълва залите на Интер Експо Център в София