Уникално присъствие на ETEM на изложението XENIA 2022 в Гърция

165

С два щанда от 250 квадратни метра, с впечатляващ дизайн и изчистени линии, компанията показа много иновативни решения


Започвайки от щанда на ETEM, посетителите имаха възможност да разгледат двукрилата плъзгаща се система ES38 с ново поколение ниска релса. В допълнение, тясното припокриване на крилата от 36 мм предлага превъзходен естетичен резултат, който значително подобрява връзката на потребителя с външната среда.

Следваха решенията за отваряне, едно от които беше система EW70 с нисък праг от 20 мм, който намалява неудобството  за преминаване с 60%. EW70 е предпочитано решение за жилищното строителство, което дава необходимата функционалност и естетика на сградите.

До EW70 беше представено добре познатото решение за скрито крило на Е68 с периметрален обков.

На изложението XENIA 2022 в Гърция можеше да се види впечатляващата система за плъзгане ES38 HOTEL - сертифицирано решение, съчетано с изключително конкурентна цена за хотелски приложения.

Следващата спирка беше новата окачена фасада EF50 с интегрирани прозорец и безфалцова врата E75 - комбинация от решения, която често се използва при окачените фасади.

Посетителите имаха възможност да получат информация и за вентилируемата фасадна система E97, която предлага най-гъвкавите и многообразни решения на пазара.

Обиколката на посетителите на щанда на ETEM завършваше с новото решение E50 MARBLE, което се базира на успешния дизайн на плъзгащата система E50. В това конкретно решение дизайнът на долната релса позволява да се получи непрекъсната интеграция на интериора с външната среда, като се осигури напълно плосък и еднороден под.

Преминавайки през щанда на HYLINE by ETEM, посетителите се изправяха пред впечатляващата минималистична плъзгаща се система HY40 с четири крила и ширина 7 метра. Електрически задвижваната вкопана рамка с форма на обратна кука се движи по  двоен водач, като оставя видими пренебрежимите 18 мм от нея. Максималното тегло на линеен метър в ширина е 1000 кг. Системата позволява свързване към BMS (Building Management System) на сградата, така че потребителят да може да я управлява дистанционно.

Следващата мостра на щанда на HYLINE by ETEM беше моторизирана въртяща се (pivot) врата HYPI с алуминиева рамка само 38 мм и разпознаване на препятствия за максимална безопасност на потребителя. Представената врата беше комбинирана с клавиатура от външната страна, така че да позволява по-удобен достъп.

Следващото предложение беше минималистичната отваряема система HYSTYLE, проектирана така, че да предлага изработката на големи позиции и в същото време да осигурява на потребителя прозорец с най-тясната видима част при двукрил прозорец (58 мм) на пазара за алуминиеви системи с прекъснат термомост в света.

Решението за плъзгане HY30 осигурява равномерен външен вид на периметралната видима рамка  от 18 мм, който е стандартен за всички алуминиеви плъзгащи системи Hyline. Това позиционира HYLINE като компанията, предлагаща системи с най-тясна видима рамка от 18 мм в световен мащаб.

На щанда можеше да се види и HYWOOD - най-тясната плъзгаща се система с дърво на пазара, а именно 48 мм видима рамка по периметъра. Покритието на алуминия е направено с дърво Accoya, което има идеално поведение при UV радиация и влажност, ограничено свиване и разширяване, но също така особено добра съвместимост с боите.

Последното решение на щанда е ръчно въртяща се врата HYPI WOOD с различни панели в интериора и екстериора, което е по избор на архитекта на проекта. Вратата беше с механизъм за затваряне и съответно многоточков механизъм за заключване.

Двата съседни свързани цилиндрични щанда с впечатляващ дизайн и изчистени линии приютиха много иновативни решения, които ETEM и HYLINE by ETEM представиха за първи път на гръцкия пазар. На щандовете посетителите имаха възможност да разгледат и да се информират за всички продукти.

ОЩЕ НОВИНИ

Уебинар на "Винербергер" разглежда актуалната тема за правилното отвеждане на водите в градска среда

Уебинар на "Винербергер" разглежда актуалната тема за правилното отвеждане на водите в градска среда

На събитието ще бъде представен новия продукт в портфолиото на Semmelrock - система линейни отводнители SemDrain

Какво може да видите на изложението ЕКСПОМЕБЕЛ

Какво може да видите на изложението ЕКСПОМЕБЕЛ

Още малко остава до старта на 29 март в Интер Експо Център в столицата

Представят книжката към едноименната изложба "ГОСПОЖО АРХИТЕКТ"

Представят книжката към едноименната изложба "ГОСПОЖО АРХИТЕКТ"

Събитието на 29 март е организирано от Гьоте-институт България и Фондация „Български архитектурен модернизъм“

Xella чества 100 години автоклавен клетъчен бетон (ААС)

Xella чества 100 години автоклавен клетъчен бетон (ААС)

Историята на успеха започва от изобретение и успешно предприемачество, завършили с налагането на пазара на един от водещите световни строителни материали

С национален форум в Стара Загора ще отбележат 145 години от плана на Лубор Байер - началото на българското градоустройство

С национален форум в Стара Загора ще отбележат 145 години от плана на Лубор Байер - началото на българското градоустройство

Амбицията на организаторите е да провокират дискусия, която чрез уроците на миналото да формулира съвременните проблеми

Международна конференция "Строителните отпадъци като ресурс" събира специалистите на 31 март

Международна конференция "Строителните отпадъци като ресурс" събира специалистите на 31 март

Събитието е част от съпътстващата програма на мащабните изложения Архитектурно-строителна седмица и Green Energy