Универсална ъглова каса с почти неограничени възможности за монтаж предлага Hörmann

149

С нея всички стоманени врати OD на производителя се монтират лесно и бързо към различни стени


Касите трябва да отговарят на различни изисквания към функционалността и дизайна. Ето защо Hörmann предлага колкото обширен, толкова и разнообразен асортимент от каси, който е оптимално съгласуван със съответните врати, които ще се монтират. Той включва също и универсалната ъглова каса, с която стоманените врати OD на производителя се монтират бързо и лесно към различни стени. Освен това стоманената каса е много подходяща и за поддържане на складови наличности от нея, тъй като посредством предлагани като опция монтажни комплекти може да се адаптира към различни монтажни ситуации.

С универсалната ъглова каса стоманените врати OD на Hörmann се монтират с диагонално фиксиране през вътрешната повърхност на отвора или традиционно - посредством дюбели с планки, като ъглова или обхващаща каса от 2 части, както и с или без вграждане в пода.

Ъгловата каса за стоманените врати OD на Hörmann, които се прилагат при изисквания за пожароустойчивост, димозащита и шумоизолация, както и като врати със защита от взлом, е каса, която пасва на различни стени. Тя може да се фиксира както към зидария и бетон, така и към газобетон.

С универсалната ъглова каса на Hörmann в различни стени могат да се монтират всички стоманени врати OD на производителя, които са допуснати до експлоатация като пожароустойчиви, димозащитни, шумоизолирани, както и защитни. Благодарение на тази гъвкавост касата е изключително подходяща за поддържане на складови наличности.

С помощта на допълнителна каса, например Vario B53, е възможно също фиксиране като обхващаща каса от 2 части в метална преградна стена F90A. Тази допълнителна каса може да се прилага също и при останалите видове стени, за да се получи обхващаща каса с варираща ширина на отвора (-5 мм до +15 мм). Така строителите, използващи метал или гипсокартон, могат да реагират гъвкаво спрямо ситуацията на строителната площадка и се нуждаят само от един вариант каса, евентуално с допълнителна каса.


В преградна стена универсалната ъглова каса на Hörmann може да се монтира с помощта на допълнителна каса, като например Vario B53. Получената в резултат обхващаща каса от 2 части предлага варираща ширина на отвора (-5 mm до +15 mm), така че могат да се компенсират допустими отклонения в стената.

В стандартния случай универсалната ъглова каса се завинтва към стената посредством диагонално фиксиране през предварително изготвени отвори. В зависимост от модулната височина на вратата са налице само три точки на фиксиране от всяка страна, така че монтажът е бърз и лесен.

Снимки: Hörmann. Универсалната ъглова каса на Hörmann се доставя с предварително изготвени отвори и може бързо да се завинти към стената чрез диагонално фиксиране.

Освен стандартния монтаж Hörmann осигурява възможност и за други, предлагани като опция монтажни варианти, съответно допълнения. Така например универсалната ъглова каса може да се монтира алтернативно с предлаганите като опция дюбели с планки. Това дава допълнителна гъвкавост, тъй като има възможност за избор на най-подходящия вид монтаж в зависимост от качеството на зидарията, както и за комбиниране на различни видове монтаж.

Стандартно универсалната ъглова каса се доставя за монтаж без вграждане в пода. Като опция се предлагат обаче съответни адаптери от благородна стомана за вграждане в пода, в случай че касата се монтира на обекта още преди полагането на подовата замазка.

Когато към вратата и касата има изисквания за противопожарна защита, се предлагат като опция и фитинги от минерална вата. Следователно универсалната ъглова каса може да се адаптира лесно и бързо към много монтажни ситуации. Ето защо тя е особено подходяща за поддържане на складови наличности, тъй като в сравнение с други видове каси позволява съхраняване на по-малки количества.

ОЩЕ НОВИНИ

Траур за старши партньор Томас Й. Хьорман

Траур за старши партньор Томас Й. Хьорман

Той беше трето поколение управител на семейната компания Hörmann, която под негово ръководство се разви до производител на врати от световен мащаб, при което запази здравите корени в Щайнхаген, Източна Вестфалия

Hörmann предлага врати на атрактивни промоционални цени в рамките на годишната Европейска акция 2024

Hörmann предлага врати на атрактивни промоционални цени в рамките на годишната Европейска акция 2024

Продуктите в акцията са 100% въглеродно неутрални и впечатляват с висок стандарт за безопасност

GROHE SPA на Седмицата на дизайна в Милано

GROHE SPA на Седмицата на дизайна в Милано

Влезте в света на новия лукс и иновациите с разказ за представянето на под-марката на събитието миналата година и очакването от предстоящото издание

По пътя към успешна кариера със съдействието на АЛУКЬОНИГЩАЛ

По пътя към успешна кариера със съдействието на АЛУКЬОНИГЩАЛ

Компанията инвестира своите опит и знания в развитието на младите бъдещи архитекти

Terazid G-22 (Betoncontact) е висококачествен контактен грунд

Terazid G-22 (Betoncontact) е висококачествен контактен грунд

Продуктът на ТЕРАЗИД служи за създаване на връзка между стари нестабилни основи и нови мазилки и настилки

Нов стандарт за инсталации за пастообразни продукти е внедрен в БАУМИТ БЪЛГАРИЯ

Нов стандарт за инсталации за пастообразни продукти е внедрен в БАУМИТ БЪЛГАРИЯ

Целта е да се постигне по-добър контрол на качеството, да се подобрят условията на труд, да се повиши производителността и да се намалят разходите