Устойчиви практики в дизайна е темата на презентации и дискусия

162

Събитието в рамките на фестивала МЕЛБА на Studio Komplekt събира три европейски компании, водещи до промяна в индустрията чрез съвместната сила на науката, дизайна и технологиите


Утре вечер (16 ноември, вторник, 18:30 часа) в София, в пространството на Missia23 на ул. „Мизия“ 23, може безплатно да присъствате на презентация на три европейски компании. След тях Студио Комплект ще модерира дискусия за важната мисия за поддържането на екологично съзнателния дизайн, какво означава той, влиянието му върху околната среда и потребителите.  

Унгарската дизайнерка Сара Келе създава вълнуващи, но прости и вечни мебели и интериори - винаги поддържайки устойчивостта и локалното на фокус. Нейният експериментален подход надхвърля визуалното, изследвайки нови материали и производствени методи.  

Джош Брито е един от основателите на полската компания MakeGrowLab. Чрез сливането на науката с дизайна, MakeGrowLab превръща биоотпадъците в естествени и компостируеми материали за дома. Компанията следва принципа на кръговото производство на местни устойчиви материали, извлечени от процесите в природата.  

Атанас Енев е основател на Biomyc - базирана в България и награждавана компания за екодизайн и иновации. Biomyc проектира продукти и опаковки от следващо поколение от композити от мицел и екоматериали за първокласни марки. Атанас Енев ще говори за устойчиви иновации в дизайна и ще направи демонстрация на 3D принтера Ultimaker S5, използван за създаването на неговия проект с Mercedes-Benz Group Research Germany в партньорство с B2N - най-големият дистрибутор в България и официален представител на индустриални 3D производствени решения.

Фестивалът МЕЛБА смесва различни дизайнерски перспективи в различни творчески дейности. Той е част от MELBA - поредица от дизайнерски инициативи, стартирани от Студио Комплект в края на 2017 г. Това е уникална платформа със силна общност и внимателно курирано съдържание: онлайн двуезичен архив на съвременни български дизайнери, срещи на живо и ежегоден фестивал. В три издания 2018, 2019 и 2020 г. фестивалът успя да подчертае потенциала на дизайна, да разпали сътрудничеството, да донесе ценен международен опит и да представи местни артисти в международен контекст. Вижте какво предстои в пълната програма тук.

ОЩЕ НОВИНИ

Над 300 световни и регионални брандове ще бъдат представени на изложение ТЕХНОМЕБЕЛ

Над 300 световни и регионални брандове ще бъдат представени на изложение ТЕХНОМЕБЕЛ

От 23 до 26 април международният формат превръща София в стратегическа точка на мебелното производство и дървообработването

От 3 до 6 април над 180 фирми от Европа и Азия ще участват в Архитектурно-строителната седмица

От 3 до 6 април над 180 фирми от Европа и Азия ще участват в Архитектурно-строителната седмица

Форматът в Интер Експо Център в София приема ключовите събития ARCHINOVA 2023 и Бранд на България

Архитекти от Франция, Румъния, Молдова, Украйна и България се събират в Балчик

Архитекти от Франция, Румъния, Молдова, Украйна и България се събират в Балчик

Поводът е първият семинар от Международната програма за разширяване на образователния обмен в опазването на недвижимото културно наследство от 26 до 29 март

КАБ организира "Дни на европейската регулирана професия архитект"

КАБ организира "Дни на европейската регулирана професия архитект"

Събитията ще са в периода 22 март - 2 април в Централния дом на архитекта (ЦДА) в столицата