Вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов пое поста от Асен Личев

76

Темата за опазването на околната среда вече е приоритет на правителството, затова поемам ангажимента това да се види в работата на министерството, каза Сандов


Вицепремиерът по климатичните политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов (вдясно) встъпи в длъжност, като пое поста от служебния министър Асен Личев. „Пожелавам в следващите 4 години да продължите започнатото и да работите за каузата да опазваме природата на България“, каза Асен Личев, като връчи символичния ключ на Министерството на околната среда и водите на министър Сандов.

„Темата за опазването на околната среда вече е приоритет на правителството, затова аз поемам ангажимента това да се види в работата на министерството“, категоричен беше министър Сандов. На свой ред той благодари на служебния министър за „направеното през последните месеци в министерството“.

Борислав Сандов е завършил Софийския университет „Св. Климент Охридски“, специалност “География”, и е специализирал в направление “Изменение на климата и управление на води”. Участва активно във всички популярни природозащитни кампании от последните 15 години. Бил е зам.-председател на Студентски съвет към Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Координатор е за България на Европейската гражданска инициатива за защита на пчелите. 

Сандов е изявен природозащитник, работи като експерт по устойчиво развитие и опазване на климата във водещи неправителствени организации. Има дългогодишен опит като организатор и говорител на кампании по опазване на околната среда и преход към зелена икономика. Той е съпредседател на “Зелено движение” и член на председателския съвет на Демократична България. Председател на постоянната парламентарна комисия околна среда и водите в 46-ото Народно събрание. 

Премиер е Кирил Петков. Целият състав на новото правителство вижте тук.

ОЩЕ НОВИНИ

Започва ремонтът на близо 28 км от пътя Асеновград - Дълбок Извор

Започва ремонтът на близо 28 км от пътя Асеновград - Дълбок Извор

Отсечката преминава през селата Козаново, Патриарх Евтимово и Дълбок извор

Представиха проект за Стандарт за настилки в пешеходните пространства в София

Представиха проект за Стандарт за настилки в пешеходните пространства в София

Проектът е към Наредбата за градската среда, която беше приета през 2020 година от Столичния общински съвет

Започна ремонт на изхода на Гълъбово в посока Симеоновград

Започна ремонт на изхода на Гълъбово в посока Симеоновград

Настилката е в недобро състояние и се нуждае от обновяване

Гроздан Караджов: Общински проекти за 4,3 млрд. лв. са застрашени без индексация

Гроздан Караджов: Общински проекти за 4,3 млрд. лв. са застрашени без индексация

На заседанието на парламентарната Комисия по регионална политика депутатите приеха промените в Закона за обществените поръчки, с които се разрешава договорите да бъдат индексирани