Вижте подробности за условията за участие в конкурса ARCHINOVA 2022

113

31 юли е крайният срок за регистрация, като може да участвате с проекти, реализирани до 5 години назад, пълна такса заплащате само за първия проект, а след третия регистриран такса няма


КОЙ ИМА ПРАВО ДА УЧАСТВА?  

В конкурса Годишни архитектурни награди ARCHINOVA 2022 с организатори Ka6tata.com, The-building.bg и Citybuild.bg могат да участват дипломирани български архитекти/ландшафтни архитекти или български архитектурни фирми/фирми за ландшафтна архитектура с проекти, обекти или сгради на територията на България и чужбина.

В конкурса могат да участват дипломирани чуждестранни архитекти/ландшафтни архитекти или чуждестранни фирми, ако проектът или сградата са на територията на България или ако имате права за проектиране в България и членство в КАБ. В конкурса могат да участват дипломирани чуждестранни архитекти/ландшафтни архитекти или чуждестранни фирми, с проекти или сгради на територията на България или чужбина, в които водещ архитект е българин.  

В категории концептуални проекти могат да участват архитекти и български студенти с концептуални проекти за България или чужбина, както и чуждестранни студенти с концептуални проекти за България.  

Новото в ARCHINOVA 2022 е направление „Урбанизъм, ландшафтна архитектура и градска среда“. В него могат да участват архитекти, ландшафтни архитекти и български студенти с концептуални проекти. В категория „Продукти за градска среда“ могат да участват дизайнери и студенти по дизайн, дизайнерски колективи и фирми-производители на продукти за градска среда, ако авторът на дизайна е лице или колектив от самата фирма и фирмата притежава авторските права. Вижте повече за категориите тук.

ВАЖНО!

В ARCHINOVA може да участвате с предложения, осъществени до 5 години назад към момента на подаването им за участие в конкурса.

Може да участвате с до 3 проекта/обекта в категория и с неограничен брой проекти общо за конкурса.

Може да участвате с даден проект/обект само в една категория, като изберете най-подходящата.  

Може да участвате с проект/обект, който вече е участвал в други архитектурни конкурси.

Може да подадете проект, с който вече сте участвали в предходни издания на конкурса ARCHINOVA, при условие, че проектът е на друг етап на изпълнение и не е носител на награди от предходните издания.  

Когато изпратите своя проект, ще получите на имейл потвърждение от страна на организаторите.  

Може да промените подадената информация с вашето участие най-късно седмица преди срока за участие.  


 
КАКВИ СА ТАКСИТЕ ЗА УЧАСТИЕ?

В рамките на стандартната регистрация до 31 юли архитекти и архитектурни фирми заплащат за първи проект 180 лв., а за всеки следващ - 60 лв. Студентите заплащат такса 50 лв. за първи проект, а за всеки следващ - 15 лв. Такса за участие се заплаща само за първите 3 регистрирани проекта.

КАКВИ СА НАГРАДИТЕ?      

Победителят получава статуетка приз и грамота от страна на организаторите. Във всяка от обявените категории журито излъчва победител. В зависимост от качествата на подадените проекти и обекти в дадена категория журито има право да не излъчи победител.  Ако участващите проекти/обекти в дадена категория са три и по-малко от три, организаторите имат право да я премахнат или да я обединят с друга подходяща за целта категория.  

КАКВО СЛЕДВА?

31 юли е крайният срок за регистрация. Предвижда се подадените проекти да бъдат публикувани в сайта ARCHINOVA на 10 август, журито ще заседава на два етапа до 16 септември, а церемонията по награждаването очаквайте на 12 октомври.  

ГЕНЕРАЛЕН ПАРТНЬОР 

Rehau  

ЗЛАТНИ СПОНСОРИ 

Ideal Standart

Wienerberger

Технопанел

Alukönigstahl

СРЕБЪРЕН СПОНСОР 

Hörmann  

СПОНСОР

ЕТЕМ

ПАРТНЬОРИ

Съюзът на архитектите в България (САБ)

Камарата на архитектите в България (КАБ)

Съюзът на ландшафтните архитекти (СЛА)

Университетът по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ)

Нов български университет (НБУ)

Висше строително училище „Любен Каравелов“ (ВСУ „Любен Каравелов“)

Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“ (ВСУ „Черноризец Храбър“)

Архитектурно-строителна седмица

Интер Експо Център (ИЕЦ)

МЕДИЙНИ ПАРТНЬОРИ

Detaili

Dibla

Stroiteli

Жилища

1kam1

ОЩЕ НОВИНИ

До средата на юни ще приключи обновяването на алейната мрежа на столичния парк "Надежда"

До средата на юни ще приключи обновяването на алейната мрежа на столичния парк "Надежда"

Преди това беше обновено осветлението и озеленяването, ще бъдат обновени пейките и чешмата в парка, осигурени са средства за проект за реновиране на фонтана

Над стадиона в Свети Влас ще изграждат нов парк със зони за отдих и игрища

Над стадиона в Свети Влас ще изграждат нов парк със зони за отдих и игрища

Предстои още изграждане на спортно игрище в двора на училището и на детска градина в квартал „Русалка“, както и ремонт на църквата

Представиха албума „Нашиятъ Казанлъкъ“ с исторически разказ за града с картички и снимки

Представиха албума „Нашиятъ Казанлъкъ“ с исторически разказ за града с картички и снимки

Интересните фотоси са разпределени в 33 теми, които следват развитието по стария Градоустройствен план от 1908 г.

Поредно стилно и модерно пространство имат учениците в ОУ "Св. св. Кирил и Методий" в Свети Влас

Поредно стилно и модерно пространство имат учениците в ОУ "Св. св. Кирил и Методий" в Свети Влас

Става дума за ресурсен кабинет за деца със специални образователни потребности, който е разположен на първия етаж на училището

Интерактивна детска площадка направиха в парк "Троянка" в Троян

Интерактивна детска площадка направиха в парк "Троянка" в Троян

Площадката е оборудвана с макетен вариант на път, кръгово кръстовище, велосипедни алеи, пешеходни пътеки, пътни знаци, кът за безопасност на движението, традиционни игри, както и класна стая на открито