Всичко за строителството – на Архитектурно-строителна седмица, АТЕСТ Експо и Green Energy

439

Озеленени керемиди, тухли за по-бързо зидане и врати в лофт дизайн са само част от продуктите, които над 180 фирми ще представят от 3 до 6 април


Утре стартират изложенията Архитектурно-строителна седмица, АТЕСТ Експо и Green Energy. Форматът ще се проведе в Интер Експо Център на над 12 000 квадратни метра площ и ще събере в София над 180 изложители от цяла Европа и Азия. Събитието привлича мениджъри на строителни компании и магазини, майстори, архитекти, проектанти, инвеститори, предприемачи, инженери, производители, търговци, дистрибутори, консултанти, агенти на недвижими имоти, урбанисти. Архитектурно-строителна седмица обединява всички сегменти в строителството, АТЕСТ Експо събира производители, дистрибутори и доставчици на строителна, товарачна, кариерна, подемна и транспортна техника, а Green Energy се фокусира върху енергийната ефективност, възобновяемата енергия и рециклирането.

Идеи за покрива, фасадата и дома

Посетителите ще открият сандвич-панели от последно поколение за индустриални, търговски, цивилни или животновъдни обекти с висок коефициент на топлоизолация, които подобряват пожароустойчивостта и звукоизолацията. Иновативно и находчиво решение са озеленените керемиди - българска иновация за бързо и сигурно озеленяване на скатни покриви с наклон от 20° до 55°.

С новите тухли Porotherm High на Wienerberger зидането никога не е било толкова лесно и бързо. Те ускоряват процеса с 20%, а благодарение на формата си са лесни за поставяне. Компанията е най-големият производител на тухли в света и заема водещи позиции на пазара на керемиди в Европа със своите близо 200 завода в 30 държави. Продуктите на Wienerberger ще може да видите на Щанд C9 в Зала 3.

В сегмента на външните врати за къщи са алуминиевите ThermoSafe Decoral на Hörmann, които придават индивидуален характер. А за интериора – защо не изберете вратите с лофт дизайн в модерен индустриален стил? В 40 завода на Групата Hörmann се произвеждат врати, каси, задвижвания, системи за контрол на достъпа и системи за съхранение за пазарите в Европа, Северна Америка и Азия. Фирмата притежава над 100 собствени представителства в повече от 40 държави и търговски партньори в над 50 други страни. Продуктите на Групата може да видите в Зала 2 на Щанд B2.

Дребната механизация

За всеки проект е ключова дребната механизация, за които Архитектурно-строителна седмица и АТЕСТ Експо ще предложат много решения. Сред тях е новият мини багер с минимално изнасяне, както и най-модерните малки машини, които вдигат високо летвата за производителност и работни характеристики, осигуряват по-голяма хидравлична мощност, комфорт за оператора и по-нисък разход на гориво.

Акценти от съпътстващите събития

На 3 април от 13:30 часа в Семинарна зала в Зала 1 Камарата на строителите в България организира дискусия „Възможности и перспективи пред компаниите от сектор „Строителство“, а от 15:00 часа на Сцена БАИС в изложбена зала 3 Българската асоциация за изолации в строителството (БАИС) представя специализирано ръководство за проектиране и изпълнение на топлоизолационни системи на сгради.

През всички дни ще има поредица от фирмени презентации. Една от тях е на 4 април от 13:00 часа, когато „Винербергер“ ще представи „Нови решения в системите за подово отопление на Пайплайф“ на Сцена БАИС в изложбена зала 3. Продуктовото портфолио на компанията включва керамични блокове Porotherm, покривни системи и прозорци Tondach, бетонни настилки Semmelrock Stein & Design и пластмасови тръбни системи Pipelife.

От 14:00 часа отново на 4 април ще се проведе Кръгла маса „Енергийна ефективност – предизвикателства, възможности, проблеми“ на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране – в Семинарна зала в Зала 1.

Същия ден, но от 16:00 часа, ще бъдат връчени наградите „Бранд на България“. Организатор е предаването „Брандовете на България“ по ТВ1, а генерален партньор е Интер Експо Център.

4 април ще завърши с тържествената церемония по награждаването в конкурса ARCHINOVA ARCHITECTURE AWARDS 2023 от 18:30 часа. Партньор е Интер Експо Център.

На 5 април ви очаква още една презентация на „Винербергер“. От 16:00 часа на Сцена БАИС в изложбена зала 3 ще научите повече по темата „Управление на атмосферни води“. В презентацията ще разберете повече за най-новите технологии в областта на улавянето и повторното оползотворяване на дъждовната вода, за значението на настилката за правилното дрениране, както и за практическите стратегии за управление на атмосферните води в градската среда.

Билетите за посещение на Архитектурно-строителната седмица са достъпни онлайн на www.buildingweek.bg, както и на касите на Интер Експо Център в дните на изложенията. Билетът ви дава достъп и до трите изложения. Вратите ще бъдат отворени от 3 до 5 април между 10.00 и 18.00 часа, а на 6 април – от 10.00 до 16.00 часа. Вижте съпътстващата програма тук.

ОЩЕ НОВИНИ

Пожар беше потушен тази сутрин в Къщата на Гешов в столицата

Пожар беше потушен тази сутрин в Къщата на Гешов в столицата

Заради съдебни спорове и неизпълнение на предписания за временна защита сградата в центъра на града със статут на недвижима културна ценност продължава да се руши

В Хасково са обновени възрожденските къща-музей Кирковото училище и Шишмановата къща

В Хасково са обновени възрожденските къща-музей Кирковото училище и Шишмановата къща

Дейностите станаха възможни благодарение на проект REVITA / РЕВИТА, финансиран от Програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“ на Финансовия механизъм на Европейското икономически пространство

Клубът на младия архитект във Варна организира Pop-up базар "Бетонови емоции"

Клубът на младия архитект във Варна организира Pop-up базар "Бетонови емоции"

Той ще покаже възможностите, които бетонът предоставя извън строителството на сгради

Стартира изграждането на едно от най-модерните хидротехнологични съоръжения по Черноморието

Стартира изграждането на едно от най-модерните хидротехнологични съоръжения по Черноморието

Това е новата пречиствателна станция на язовир „Ясна поляна“ с инвестиция за 22 милиона лева

Приключи облагородяването на Пантеона на възрожденците в Русе

Приключи облагородяването на Пантеона на възрожденците в Русе

Работата е част от общия проект „Реконструкция и представяне на значими културни забележителности с висок туристически потенциал в Еврорегион Русе-Гюргево“, който включва и Крепостта Гюргево