Започна реконструкция на улица ВЛАДАЯ в Пловдив

88

Инвестицията от клас „А“ на компания BTL Industries в зоната е сред основните причини за одобрения бюджет

 


Снимка: trafficnews.bg

Улица „Владая“ се намира между колелото на търговски център и бул. "Марица-юг", обслужвайки Източната промишлена зона. Обществената поръчка е възложена на фирма "Парсек груп". Бюджетът за проекта възлиза на 2,7 млн. лв. От тази сума 1 млн. лв. са отпуснати от Министерски съвет заради инвестицията от клас „А“ на водещата компания BTL Industries в зоната. Продължението на ул. „Владая“ до бул. „Марица-юг“ ще обслужва не само квартала около бившата болница „Пулпудева“, но и новата производствена база на BTL, в която компанията инвестира над 20 млн. лв.

Проектът включва реконструкция на част от улицата и връзката ѝ с бул. „Марица“ по плана за развитие на Многофункционална зона „Изток“, премахване на стара паважна и тротоарна настилка, изграждане на пътна конструкция и на кръгово кръстовище (точно преди разделянето на ул. „Владая“ с ул. „Правда“).

В поръчката за ремонт на ул. „Владая“ е заложено още изграждането на велоалея, бордюри, тротоари, ново улично осветление и светофарни уредби, поставяне на вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка и достъпна среда за хора с увреждания, построяване на водопроводна и канализационна мрежа, на тръбна канална мрежа и кабелни шахти. Улицата ще е дълга 850 метра и ще има две платна по 3.75 метра всяко. Ремонтът трябва да приключи до края на годината.

Новата инфраструктура е от съществено значение за създаването на условия за бъдещи потенциални инвеститори и за усвояване на територията около новия завод на BTL Industries чрез свързващи пътни връзки, които ще допринесат за транспортната, логистичната и комуникационна достъпност на зоната около ул. „Владая“ и прилежащата Източна икономическа зона на Пловдив.

Миналата година BTL Industries стартира строежа на своята нова производствена база в района. Инвестицията в проекта надхвърля 20 млн. лв., като плановете са той да бъде завършен до 2023 г. Новата база, в която ще се произвежда пълното портфолио от медицинска апаратура на BTL, ще заема над 25 000 кв. м застроена площ и ще създаде над 500 нови работни места. По-голямата част от производството ще бъде подготвено зa изнoc в над 110 държави на 6 ĸoнтинeнтa.

Плановете за новата фабрика включват да бъдат монтирани соларни панели на покрива на производствената база, които да задоволяват голяма част от енергийните нужди на сградата, да се събира дъждовна вода за противопожарни нужди и топлинни акумулатори, което ще повиши ефективността на производството, както и автоматизация на осветлението, което ще допринесе към намаляване на потреблението на ток.

 

ОЩЕ НОВИНИ

Завърши изграждането на нова детска градина в район „Витоша“

Завърши изграждането на нова детска градина в район „Витоша“

Сградата на филиала е една от 25-те, които се изграждат в момента в София

Colliers отчита ръст в предлагането на жилища през първото полугодие на 2022 г.

Colliers отчита ръст в предлагането на жилища през първото полугодие на 2022 г.

Средните продажни цени остават стабилни през първите шест месеца на 2022 г

Над 10 км от път III-8652 в района на Неделино ще се ремонтират до края на септември

Над 10 км от път III-8652 в района на Неделино ще се ремонтират до края на септември

Третокласният път е важна транспортна артерия в област Смолян и свързва Неделино и Златоград с общините Баните и Ардино

Изграждат водопровод с дължина 2,4 км в свищовското село Българско Сливово

Изграждат водопровод с дължина 2,4 км в свищовското село Българско Сливово

Инвестицията в размер 600 хиляди лева ще реализират Община Свищов и „ВиК Йовковци“ – Велико Търново, като 350 хиляди лева от средствата се предоставят от актуализацията на държавния бюджет към общините