Здравословен вътрешен климат с вентилационните системи на SCHÜCO

119

Те осигуряват енергийна ефективност и оптимална чистота на въздуха, а различните варианти на конфигуриране дават възможност за прецизно проектиране


Човек прекарва повече от 80% от времето си на закрито. Именно затова качеството на въздуха в пространството, което обитаваме, има огромно значение за нашето здраве. Честото и продължително проветряване е задължително, но за по-устойчиво и дългосрочно решение се препоръчва вентилация. Тя ще премахне влагата от дишането и различните миризми, които има в затворените жилищни и офисни помещения.

Вентилационните системи на Schüco са идеално пригодени за модернизиране на сгради. Краткият път на въздушния поток води до енергийна ефективност и оптимална чистота на въздуха, а различните варианти на конфигуриране на вентилационните системи дават възможност за прецизно проектиране в зависимост от необходимия въздухообмен за даденото помещение.

SCHÜCO VENTOFRAME

Вентилационната система Schüco VentoFrame е почти невидимо интегрирана в касата на прозореца. Благодарение на саморегулиращите се външни клапи тя реагира съобразно промяната във ветровото натоварване и гарантира контролирана вентилация на въздуха, без да се усеща течение в помещението. Системата се характеризира с гъвкав монтаж от отделни части и силно редуциран шум на работа - чрез вградените абсорбиращи шума елементи.

SCHÜCO VENTOAIR

Системата Schüco VentoAir е саморегулираща се вентилация чрез специална клапа, вградена във фалца на крилото. Тя се монтира бързо и лесно и осигурява ефективна вентилация без рекуперация. Саморегулиращата се клапа Schüco VentoAir реагира на промяната в налягането и осигурява контролирана вентилация, без да се усеща полъх в помещението. Системата спомага за защита от влага и изисква малка инвестиция.

SCHÜCO VENTOFRAME ASONIC

Най-новата вентилационна система Schüco VentoFrame Asonic е подобрена версия на вече изпитаните Schüco VentoAir и Schüco VentoFrame вентилационни системи с ефективно и максимално  намаляване на звука. Тя комбинира  естествен приток на въздух с високо ниво на акустичен комфорт - решаващи предимства за комфорта при използването на дадена сграда.

SCHÜCO VENTOTHERM TWIST

Новата децентрализирана вентилационна система Schüco VentoTherm Twist с рекуперация на въздуха вентилира въздуха в помещението, без да е необходимо отварянето на прозореца. Системата се монтира както хоризонтално, така и вертикално в прозоречните системи на Schüco - от серия Schüco AWS 70.HI до серия Schüco AWS 120 CC.SI, без да е необходимо предварително проектиране.

SCHÜCO TIPTRONIC SIMPLY SMART

Schüco TipTronic SimplySmart задава нови стандарти за технология на скрит задвижващ механизъм. Чрез системата за обков се постига автоматизация на прозорците и те се управляват безконтактно, което повишава комфорта за потребителя.

SCHÜCO DRIVETEC

Повърхностно монтираното прозоречно задвижване Schüco DriveTec може да се използва в почти всички прозоречни системи на Schüco - за окачени странично, окачени отдолу и покривни прозорци с тегло на крилото до 200 кг. Решенията DriveTec предлагат голям комфорт на потребителя заедно с ежедневната вентилация. Ширината на отваряне е до 800 мм (1000 мм за покривни прозорци).

Подробна информация за системните решения може да получите на специално създадената дигитална платформа i.NNOVATIONNOW или като се свържете с фирма "Алукьонигщал", която е лицензиран представител на марката Schüco за България.

ОЩЕ НОВИНИ

Нов стандарт за инсталации за пастообразни продукти е внедрен в БАУМИТ БЪЛГАРИЯ

Нов стандарт за инсталации за пастообразни продукти е внедрен в БАУМИТ БЪЛГАРИЯ

Целта е да се постигне по-добър контрол на качеството, да се подобрят условията на труд, да се повиши производителността и да се намалят разходите

Шоурумът на ЕТЕМ в Пловдив получи престижна награда DIBLA DESIGN AWARDS

Шоурумът на ЕТЕМ в Пловдив получи престижна награда DIBLA DESIGN AWARDS

Отличията за интериорен и продуктов дизайн са авторитетна оценка за професионализъм и талант

Новите PVC системи FocusIng и Perfect от Schüco бяха представени на Fensterbau Frontale 2024

Новите PVC системи FocusIng и Perfect от Schüco бяха представени на Fensterbau Frontale 2024

Изложението се проведе между 19 и 22 март в Нюрнберг, Германия

На Световния ден на водата GROHE отправя глобален призив за нейното опазване

На Световния ден на водата GROHE отправя глобален призив за нейното опазване

Една от водещите световни марки за цялостни решения за баня и кухненско оборудване предлага иновативните решения, необходими за справяне с този проблем

Профилинк е с нова корпоративна идентичност и става част от индустриалната група LINKIN

Профилинк е с нова корпоративна идентичност и става част от индустриалната група LINKIN

След повече от 30 години лидерство компанията е готова да покори международния пазар с нов индустриален бранд и ново продуктово портфолио

Индустриален стил за жилищни помещения от Hörmann - плъзгащи се врати с лофт дизайн от стомана и стъкло

Индустриален стил за жилищни помещения от Hörmann - плъзгащи се врати с лофт дизайн от стомана и стъкло

Групата предлага елегантно висококачествено решение за съвременно разпределение на помещенията