СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
„Зелено училище“ откриха в Северен парк в София
 Facebook

„Зелено училище“ откриха в Северен парк в София19.07.2021 / 09:30 - CityBuild.bg

Възстановени са и 11 чешми в Природен парк „Витоша“.

 

 

С новооткрития образователен кът в Северен парк се предоставя възможност за учене чрез действия, занимания и преживяване в естествена паркова среда. Тя ще бъде място за провеждане на уроци по природни и хуманитарни услуги. В същото време, посетителите на парка могат да ползват зеленият кът за отдих и четене на открито.

 

 

Интерактивният кът е изграден и оборудван по проект, финансиран от ПУДООС. Общата стойност е 9 962 лв.  Библиотечният фонд е създаден с помощта на различни държавни и неправителствени институции като Природен парк „Витоша", Информационен център „Европа" към Европейска комисия, Изпълнителна агенция „Околна среда", WWF, РИОСВ към Министерство на околната среда и водите. По програмата са възстановени както чешми, така и заслони и са рехабилитирани туристически алеи.

 

 

Междувременно от Столична община съобщиха, че са възстановени са 11 чешми на територията на Природен парк „Витоша". Седем от тях са в местност Златните мостове, другите са при Дендрариума, Планинишки ливади и музей „Мечката". Те са обновени по Програмата за рехабилитация на туристическата инфраструктура, финансирана от "София - европейска столица на спорта".

 

 

 

 

 

 

 
още от Новини

още от Любопитно