„Технопанел“ отбеляза своя 15-и рожден ден

112

Продуктите на фирмата продължават да поддържат високо качество, а част от техните предимства са екологичност, намаляване сроковете за изпълнение, снижаване себестойността на предварителните разходи, голяма цветова палитра и лесно комбиниране с други материали 


Снимки: "Технопанел"

Технопанел" е основана на 27 март 2007 година като първия български производител на сандвич панели. Фирмата разработва, произвежда и предлага покривни, фасадни и стенни системи сандвич панели с три вида сърцевини - полиуретан,  полиизоцианурат и минерална вата. Фирмата има търговски представители в цяла България, както и в Румъния, Сърбия, Северна Македония, Хърватия, Черна Гора, Косово и Албания. „Технопанел" е част от BS Group of Companies - група компании с над 25 години опит в областта на строителството, производството на строителни материали, управлението и развитието на недвижими имоти и ваканционни селища.

Системите от сандвич панели на компанията са предпочитано решение за изграждане на обекти поради няколко ключови характеристики:

✔️ Благодарение на тънкостенната конструкция външните и вътрешните стени заемат много по-малък обем, отколкото масивните конструктивни методи.   

✔️ Монтажът на термопанели може да се осъществява на метална, стоманобетонна или дървена конструкция, на принципа на сглобка на готови пана, което многократно намалява сроковете за изпълнение. Благодарение на гъвкавостта на монтаж сградите могат да бъдат лесно разширявани и реновирани, без това да налага сериозни промени в дейността на сградата.

✔️ Ниското тегло на панелите позволява значително снижаване себестойността на предварителните разходи по подготовка на строителната площадка и носеща конструкция на бъдещите сгради.

✔️Сандвич панелите на „Технопанел“ придават естетичен завършек на сградите, а металните им повърхности се комбинират лесно и с други материали. Една от възможностите е комбинация с поликарбонатни плоскости за осигуряване на максимална естествена осветеност в помещенията.

✔️Системните решения на „Технопанел“ позволяват комбинирането на различни по цвят сандвич панели. Голямата палитра от цветове - 14 стандартни цвята по RAL и много допълнителни специални цветове, позволява проектирането на сгради с уникален екстериор. Избирайки панели в тъмен цвят, може да придадете характер на вашия проект, като добавите акцент, а детайли и ивици от панели с декоративна дървена имитация ще запазят елегантността на сградата, като същевременно ще подчертаят нейният облик.

✔️За да гарантира производството на иновативни продукти, които са екологично чисти и природосъобразни, „Технопанел“ непрекъснато усъвършенства своята технология. Както ламарината, така и сърцевините на панелите са рециклируем материал, като сърцевините имат нулев потенциал за изтъняване на озоновия слой и практически нулев потенциал за принос към глобалното затопляне.

✔️ Системата покривни сандвич панели TTOP осигурява и надежден монтаж на фотоволтаици върху покриви от сандвич панели. Инженерното решение е семпло и оригинално, като позволява лесен монтаж както надлъжно, така и напречно на наклона на покрива и е подходящо за различни размери на соларните панели. Още едно по-различно приложение на системните решения е и реализирането на скатни покриви.

*Ако имате въпроси, екипът на "Технопанел" може да ви посъветва за правилния избор на системни решения и подходящите цветови комбинации, които да отговарят както на функционалността на вашия обект, така и на дизайнерските ви предпочитания. Предимствата на екипа се крият в способността му да предоставя на клиентите най-добрите индивидуални решения, които придават дълготраен и дизайнерски вид на всеки един обект.

ОЩЕ НОВИНИ

Траур за старши партньор Томас Й. Хьорман

Траур за старши партньор Томас Й. Хьорман

Той беше трето поколение управител на семейната компания Hörmann, която под негово ръководство се разви до производител на врати от световен мащаб, при което запази здравите корени в Щайнхаген, Източна Вестфалия

Hörmann предлага врати на атрактивни промоционални цени в рамките на годишната Европейска акция 2024

Hörmann предлага врати на атрактивни промоционални цени в рамките на годишната Европейска акция 2024

Продуктите в акцията са 100% въглеродно неутрални и впечатляват с висок стандарт за безопасност

GROHE SPA на Седмицата на дизайна в Милано

GROHE SPA на Седмицата на дизайна в Милано

Влезте в света на новия лукс и иновациите с разказ за представянето на под-марката на събитието миналата година и очакването от предстоящото издание

По пътя към успешна кариера със съдействието на АЛУКЬОНИГЩАЛ

По пътя към успешна кариера със съдействието на АЛУКЬОНИГЩАЛ

Компанията инвестира своите опит и знания в развитието на младите бъдещи архитекти

Terazid G-22 (Betoncontact) е висококачествен контактен грунд

Terazid G-22 (Betoncontact) е висококачествен контактен грунд

Продуктът на ТЕРАЗИД служи за създаване на връзка между стари нестабилни основи и нови мазилки и настилки

Нов стандарт за инсталации за пастообразни продукти е внедрен в БАУМИТ БЪЛГАРИЯ

Нов стандарт за инсталации за пастообразни продукти е внедрен в БАУМИТ БЪЛГАРИЯ

Целта е да се постигне по-добър контрол на качеството, да се подобрят условията на труд, да се повиши производителността и да се намалят разходите