СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
ФИНАНСИРАНЕ И КРЕДИТИРАНЕ

 

/

Промоционални лихви за жилищни кредити

13.04.2010

Стартира промоционална кампания за жилищни кредити за млади семейства или при покупка на първо жилище. 

 

Райфайзенбанк предоставя с 1 процентен пункт по-ниска лихва за нововоотпуснатите кредити в евро, като от промоционалните условия могат да се възползват млади семейства, в които поне един от съпрузите е на възраст до 35 години или семейства, които към момента на кандидатстване за жилищен кредит не притежават друг жилищен имот. 

 

Повече подробности прочетете ТУК

 

/

Близо 17% имат намерение да изтеглят кредит

16.03.2010

16.5% от градското население възнамерява да изтегли кредит през настоящата година. Най-много са склонни да теглят кредит за ремонти.

 

Това показва проучване на Агенция Прагматика по поръчка на Райфайзенбанк. Изследването е проведено през февруари 2010г. сред населението между 23 и 60 г. в София, Варна, Пловдив, Бургас, Стара Загора и Русе. 

 

68.9% от хората, които споделят, че имат намерение да изтеглят кредит през 2010г. заявяват, че биха взели потребителски кредит, 6.8% биха ползвали кредитна карта, а 12% от респондентите биха изтеглили ипотечен кредит.

 

Повече подробности вижте ТУК.

 

/

С над 20% падна средния размер на ипотечните кредити

18.01.2010

Отминалата 2009 г. се характеризира със силен спад на почти всички следени показатели на пазара на ипотечно кредитиране.

Средният размер на отпуснатите кредити
, който се счита за най-ясен изразител на тенденциите на пазара, намаля с 22% и вече е 36 260 евро при 46 800 евро за 2008 и 38 600 евро през 2007 г., се казва в годишния анализ на Кредит Център.

Основните причини за негативното движение са били: изключително слабата активност през първата половина на годината, спадът на цените на имотите и на процентa финансиране, както и покачването на процентa самоучастие.

Лихвите през изминалата година се се движели между 8,5% и 9,5% за евровите и между 9,5% и 11% за левовите кредити. Първите месеци на годината се характеризираха с изключително слаб интерес към търсенето на кредити. Очакванията за липса на добри финансови перспективи накараха повечето потребители да преразгледат дългосрочните си планове за инвестиция в имот и да потърсят краткосрочни решения за възникналите нужди. 

Още можете да прочетете ТУК.

• 1 •  2   3   4   5   6   7   8   следващи