Residential Park Lozen – един от най-интересните със своя мащаб жилищни комплекси, изграден със системите Schüco

438

За проекта инвеститорът избира съчетание на PVC системата Living 82 MD TopAlu и алуминиевите системи AWS 70.HI и ASS 70.HI


Residential Park Lozen е жилищен комплекс от затворен тип, състоящ се от около 60 двуфамилни и редови къщи, паркова среда и обществена зона, който се намира в близост до с. Лозен - само на няколко километра от София. Той е отговор на търсенията на съвременния градски човек за хармоничен и пълноценен начин на живот, без да се губи връзка с големия град.

Основната концепция на проекта е търсенето на самостоятелност в отделните жилищни единици и оформяне на вътрешна атмосфера, която да създава чувство за общност, уют и желание за уединено съвместно съжителство.

Във визуално отношение всеки дом носи свой отличителен и характерен белег – цветови код. Нюансите при къщите са съобразени със заобикалящата среда и за да не се натрапват в нея - всички те са в гамата на естествените цветове и натурални тонове, близки до природата. Освен естетическа функция, цветовете допринасят и за по-добрата ориентация в комплекса.

В бъдещ етап на проекта се планира изграждането и на обслужващи сгради като училище с детска градина, спортен комплекс, заведения за хранене, магазини и т.н.

Проектът на Residential Park Lozen е на ИПА ЕООД. С портфолио от над 700 проекта и с получени над 30 архитектурни награди компанията затвърждава мястото си на пазарен лидер и е предпочитан партньор за реализирането на някои от най-мащабните проекти в България.

С цел да задоволи изискванията на клиентите, инвеститорът "Резиденшъл Парк Лозен" ЕООД залага изключително на строителство без компромиси и висококачествени материали. Те се подбират внимателно на база експертни оценки и анализи още преди стартиране изпълнение на строителството. Следвайки корпоративната политика на „Линднер“, материалите, които се влагат в комплекса, предварително се съобразяват с тенденциите за устойчиво и природосъобразно строителство и експлоатация. Този подход гарантира както високо качество и надеждност на изпълнението, така и комфорт и енергийна ефективност по време на експлоатацията на сградите.

За жилищния си проект инвеститорът се доверява на световния лидер на пазара на алуминиеви и пластмасови профилни системи Schüco. В Residential Park Lozen се наблюдава хармонично съчетание на PVC системата Schüco Living 82 MD TopAlu и алуминиевите системи Schüco AWS 70.HI и Schüco ASS 70.HI.

Иновативната PVC система Schüco LivIng 82 MD Top Alu (с алуминиева капачка) е в унисон с актуалните тенденции от Западна Европа. Външните алуминиеви капачки са атрактивен елемент за оформяне визията на пластмасовите прозорци. Системата комбинира предимствата на пластмасата по отношение на топлоизолираност, плътност и поддръжка с уникалния дизайн на лекия метал. Сдържаната елегантност на алуминия го прави идеален материал за модерната архитектура. Цветовата програма обхваща всички нюанси на RAL и елоксирани цветове, с възможност за реализиране на метални и декориращи ефекти.

За обекта e избрана и вложена алуминиева система за прозорци Schüco AWS 70.HI. С отлични стойности на топлоизолация и елегантен дизайн, тя отговаря на най-високите енергийни и архитектурни изисквания с възможно най-голяма оптическа свобода.

Професионалната изработка и монтаж на системите Schüco са на фирма „Линднер България ЕООД“.

Лицензиран представител на бранда Schüco за България е фирма „Алукьонигщал“. Повече от 60 години компанията е партньор с Schüco и продуктовото й портфолио отговаря на най-високите изисквания в областта на строителството.

ОЩЕ НОВИНИ

Лепило-шпакловката за минерална вата WAT 500 е с отлично сцепление към различни строителни основи

Лепило-шпакловката за минерална вата WAT 500 е с отлично сцепление към различни строителни основи

Хидрофобният продукт на ТЕРАЗИД е устойчив на климатични условия, предпазва топлоизолационния слой от механични наранявания и има висока паропропускливост

Екипът на ЕТЕМ се срещна с партньорите си от цялата страна

Екипът на ЕТЕМ се срещна с партньорите си от цялата страна

Компанията представи изцяло нова възможност за избор на алуминиеви системи с прахови покрития Клас 2

Учебен павилион в Германия и библиотека в Барселона са победителите в конкурса за архитектура Mies van der Rohe 2024

Учебен павилион в Германия и библиотека в Барселона са победителите в конкурса за архитектура Mies van der Rohe 2024

Победителите демонстрират принципите на Новия европейски Баухаус, внасяйки зеления преход в живота на хората

Откриха новия "Ритейл парк Несебър" в село Равда

Откриха новия "Ритейл парк Несебър" в село Равда

Търговският център в местност “Чатал Тепе” 2 е с инвеститор „Зет Естейт“, а проектът финансира Пощенска банка

Откриха обновения Етнографски музей в Стария Несебър

Откриха обновения Етнографски музей в Стария Несебър

Сградата, един от символите на града, е пример за типичната черноморска къща от времето на Възраждането

Новата система за плъзгащи се врати и прозорци VEKAMOVE 76 разширява портфолиото на VEKA

Новата система за плъзгащи се врати и прозорци VEKAMOVE 76 разширява портфолиото на VEKA

Профилната система, която осигурява лекота на използване, въздухопропускливост, водонепроницаемост, топло-, звукоизолация и защита от взлом, е идеална за концепции за спестяване на пространство